The World According to Ion B.

The World According to Ion B.

Alexander Nanau, Rumani , 2010HDV, Colour, 61'

Filmi e përcjell ëndrrën e secilit person që jeton në rrugë: që një ditë të bëhet i famshëm dhe ta lejë pas jetën e varfërisë, mjerimit dhe poshtërimit. Ion Barladeanu është duke u bërë artist bashkëkohor, por në muajin maj të vitit 2008, ai është ende anonim i pastrehë në rrugët e Bukureshtit.

Shfaqja:
03 Gusht, Kino ne Lum, 20:15

Kategoria:
Gara e Dokumentarit Ballkanik

Regjisor: Alexander Nanau
Producent: Carmen Harabagiu, Aurelian Nica, Andrei Cretulescu
Kinematograf: Alexander Nanau
Editor: Mircea Olteanu
Zëri: Vlad Voinescu

Biografia e autorit

Born in Bucharest in 1979, Alexander has been living in Germany since 1990. He’s been working on International Film and TV productions, mainly as 1st Assistant Director. He studied film directing at the German Film and Television Academy (DFFB) in Berlin. From 2002 and until 2007 he’s been working as 1st Assistant Director and later as Co-Director to Germany’s leading theatre director Peter Zadek in several theatre productions across Europe. Besides that, he’s been working as a photographer and, in addition, he published interviews with different personalities in German and Austrian papers.

Çmimet dhe Festivalet:

Visions du Reel 2010, Nyon, Switzerland. Crossing Europe, 2010, Linz, Austria. HotDocs, 2010, Toronto, Canada. Planet Doc Review, 2010, Warsaw, Poland. Documentarist Istanbul, 2010, Istanbul, Turkey. Sarajevo Film Festival 2010, Sarajevo, Bosnia.

Kontakt

Alexander Nanau
+40756791840
alex.nanau@gmail.com


kthehu te lista