Dreamland

Dreamland

Þorfinnur GuĂ°nason, Andri SnĂŠr Magnason, Islandë, 2009DigiBeta, Colour, 89'

Sa duhet ta ruajmë natyrën dhe çfarë sakrifikojmë për të pasur energji të pastër dhe të rinovueshme? "Bota e ëndrrave" dalëngadalë shndërrohet në një realitet shqetësues, ku korporatat i zaptojnë komunitetet e vogla. "Bota e ëndrrave" flet mbi një komb në udhëkryq. Pak para krizës më të madhe ekonomike në histori të këtij shteti, qeveria e fillon projektin më të madh në histori të Islandës – krijimin e pendës më të madhe në Evropë, për të siguruar rrymë të lirë për shkritoren e aluminit (Alcoa) në fjordet lindore të dhëmbëzuara islandeze. Sot, Islanda ka një borxh të madh dhe një të ardhme të pasigurt.

Shfaqja:
04 Gusht, Kino në Kala, 22:15

05 Gusht, Kino Lumbardhi, 14:00

Kategoria:
Gara Green Docs

Regjisor: Þorfinnur Guðnason, Andri Snér Magnason
Producent: SigurĂ°ur GĂ­sli PĂĄlmason
Kinematograf: Þorfinnur GuĂ°nason, GuĂ°mundur Bjartmarsson, Hjalti StefĂĄnsson, Bergsteinn BjörgĂșlfsson
Editor: Eva Lind Höskuldsdóttir
ZĂ«ri: Kjartan Kjartansson

Biografia e autorit

Þorfinnur Guðnason is a documentary filmmaker of genuine talent, being Iceland’s most established filmmaker in the field. He has made award-winning documentaries with worldwide distribution. Þorfinnur graduated from California College of Arts and Crafts in 1987. He began his career working for the Icelandic Broadcasting Company and worked for years as a cinematographer, editor and producer.
Andri Snér Magnason is one of Iceland’s most celebrated young writers. He has written novels, poetry, plays, short stories, essays and CD’s before directing the documentary Dreamland (2009). His work has been published or performed in more than 25 countries. His novel, “LoveStar” was chosen “Novel of the year” by Icelandic booksellers in 2002, it received the DV Literary Award and a nomination for the Icelandic Literary Prize.

Çmimet dhe Festivalet:

IDFA, International premiere. Hot Docs, Toronto, Canada. Planete Doc Review Film Festival, Warsaw, Poland. Docaviv – Tel Aviv Int‘l. Documentary Film Festival, Israel. Doc Point, Helsinki, Finland.

Kontakt

Laugavegur 182, 4th floor
105 ReykjavĂ­k
Iceland
+354 5950900
hanna@groundcontrol.is
www.dreamland.is


kthehu te lista