Goodnight Nobody

Goodnight Nobody

Jacqueline ZĂĽnd, Zvicër, 2010HD, Colour, 77'

“Natën e mirë askujt” është një udhëtim hipnotik nëpër natë. Duke u futur në mendjet e katër lënguesve nga pagjumësia, ne e përjetojmë gjendjen e ngrirë në mes botës së vërtetë ëndërrore dhe realitetit sikur në ëndërr. Në përcjellje të ritmit të natës, përvoja e pagjumësisë është e njëmendtë – stimuluese por edhe mpirëse – me një bashkëveprim në mes melankolisë dhe martirizimit.

Shfaqja:
03 Gusht, Kino Bahce, 20:15

04 Gusht, Shtëpia e Kulturës, 14:00

Kategoria:
Gara e Dokumentarit Ndërkombëtar

Regjisor: Jacqueline ZĂĽnd
Producent: Patrick M. Mueller
Kinematograf: Nikolai von Graevenitz, Lorenz Merz
Editor: Natali Barrey, Marcel Ramsay
ZĂ«ri: Roman Bergamin

Biografia e autorit

„Goodnight nobody“is a hypnotic journey through the night. By entering the minds of four insomniacs who are night people against their will, we experience their state of suspension between a realistic dream world and a dream-like reality. Following the rhythm of the night, the experience of sleeplessness is palpable - stimulating but also numbing - with an interplay between melancholy and martyrdom.

Çmimet dhe Festivalet:

IDFA – Amsterdam 2010. Visions Du Reel, Nyon 2010.

Kontakt

DOCMINE
Patrick M. Mueller
MĂĽhlebachstrasse 164
CH-8034 ZĂĽrich, Switzerland
+41 44 269 62 81
patrick.mueller@docmine.com


kthehu te lista