Garbage Dreams

Garbage Dreams

Mai Iskander, SHBA, Egjipt , 200935mm, Colour, 79'

"Ëndrrat prej mbeturinave" rrëfen mbi tre adoleshentë që janë lindur me zanatin e mbeturinave dhe jetojnë në deponinë më të madhe të mbeturinave në botë – në periferi të Kajros. Deponia shërben si shtëpi për 60.000 zabalinë ("njerëz të mbeturinave" në gjuhën arabe). Ata janë shumë më të avancuar se cilado iniciativë "e gjelbër"moderne, pasi që mbijetojnë duke i ricikluar 80% të mbeturinave që i mbledhin. Ballë për ballë me globalizimin e zanatit të tyre, secili nga adoleshentët detyrohet të vendosë për të ardhmen, gjë që do të ndikojë në ekzistencën e këtij komuniteti.

Shfaqja:
03 Gusht, Kino në Kala, 22:15

Kategoria:
Gara Green Docs

Regjisor: Mai Iskander
Producent: Tiffany Schauer
Kinematograf: Mai Iskander
Editor: Kate Hirson, Jessica Reynolds
Zëri: Raz Mesinai

Biografia e autorit

Producer, director and cinematographer based in New York, “Garbage Dreams” is Mai’s directorial debut. As a cinematographer, Mai has worked on TV shows for A&E, PBS, LOGO and has filmed numerous dramatics (“Roof Sex”) and commercials. Mai started her career working as a camera assistant for the Academy Award Nominated cinematographer Miroslav Ondricek (“Amadeus”, “Ragtime”). She graduated from New York University, Tisch School of the Arts with a BFA in Film Production and a BA in Economics.

Çmimet dhe Festivalet:

Best Documentary Nominee – Director’s Guild of America, USA. Al Gore Reel Current Award – Nashville Film Festival, USA. Humanitas Award – IDA, USA. Special Jury Award – Hollywood Film Festival, USA. Best Documentary – Bermuda International Film Festival, USA. Best Documentary – Lone Star Film Festival, USA. Best Documentary – Phoenix Film Festival, USA. Best Cinematography – Rhode Island International Film Festival, USA. Best Editing – Woodstock Film Festival, USA. Value Winner, Montana CINE International Film Festival, USA. Silver Screen Award – Nevada Film Festival, USA.

Kontakt

Iskander Films
338 Prospect Pl. #4G Brooklyn, New York 11238 United States
608 630 0649
info@garbagedreams.com


kthehu te lista