His & Hers

His & Hers

Ken Wardrop, Irlandë, 200935mm, Colour, 80'

Rrëfim 90-vjeçar dashurie, i treguar nga zëri kolektiv i 70 grave të moshave të ndryshme. “I atij e i asaj” është dokumentar kreativ që e kombinon observimin dhe imagjinatën për ta ilustruar një rrëfim universal dashurie. Ky film e hulumton marrëdhënien e femrës me mashkullin, duke vizituar momentet jetësore të 70 personazheve. I xhiruar në korridore, dhoma ndeje dhe kuzhina përreth pjesës qendrore të vendit, rrëfimi lëviz nga të rejat kah të moshuarat, për ta ofruar një perspektivë magjepsëse në ndarjen e udhëtimit jetësor me dikë që e do.

Shfaqja:
03 Gusht, Shtëpia e Kulturës, 16:00

Kategoria:
Gara e Dokumentarit Ndërkombëtar

Regjisor: Ken Wardrop
Producent: Andrew Freedman
Kinematograf: Kate McCullough, Michael Lavelle
Editor: Ken Wardrop
ZĂ«ri: Denis Clohessy

Biografia e autorit

Ken has been described as one of Ireland’s freshest creative talents. His authentic filmmaking voice has led to many original short cinematic works. With a strong emphasis on the aesthetic and a delicate humanity, Ken’s art has garnered much International attention. Screening at some of the most prestigious festivals including Sundance, Locarno, Cannes and Oberhausen. His films have received over thirty international awards including a European Film Academy Award for his short film UNDRESSING MY MOTHER in 2005.

Çmimet dhe Festivalet:

Winner Best Cinematography in World Cinema Documentary, Sundance Winner Best Irish Feature, Galway Nominee Grierson Award, London.

Kontakt

Venom Film ltd
2 Chelmsford Lane, Ranelagh, Dublin 6, IRELAND
+35314975980
freedman@venom.ie


kthehu te lista