Into Eternity

Into Eternity

Michael Madsen, Danimarkë, 2009HD-Cam SR, Colour, 72'

Çdo ditë, anembanë botës, sasi të mëdha të mbeturinave me radioaktivitet të lartë, të krijuara nga centralet nukleare vendosen në deponi të përkohshme, të pambrojtur nga katastrofat natyrore, katastrofat njerëzore dhe ndryshimet shoqërore. Në Finlandë është duke krijuar deponia e parë e përhershme nga guri – një sistem tejet i madh i tuneleve nëntokësore – që duhet të zgjasë 100.000 vite, pasi që kjo është koha që mbeturinat janë vdekjeprurëse.

Shfaqja:
31 Korrik, Kino Bahce, 20:15

06 Gusht, Kino në Kala, 22:15

Kategoria:
Gara Green Docs

Regjisor: Michael Madsen
Producent: Lise Lense-MĂžller
Kinematograf: Heikki FĂ€rm
Editor: Daniel Dencik, Stefan Sundlöf
Zëri: Nicolai Linck, Øivind Weingaarde

Biografia e autorit

Born in 1971, a film director and conceptual artist, he directed several documentaries such as the award-winning “To Damascus – a Film on Interpretation” (2005); and founded and artistic leader of the Sound/Gallery, a 900 square meter sound diffusion system underneath the Town Hall Square in Copenhagen, Denmark (1996-2001).

Çmimet dhe Festivalet:

Nominated for International Green Film Award – Cinema for Peace 2010, Berlin, Germany. CPH:DOX 2009, Denmark.

Kontakt

Magic Hour Films
Baldersgade 6
2200 Copenhagen N
Denmark
+45 3964 2284
www.magichourfilms.dk


kthehu te lista