Addicted in Afghanistan

Addicted in Afghanistan

Jawed Taiman, Britania e Madhe, 2009Video, Colour, 78'

Një milion afganë vlerësohet të jenë të varur nga drogat, veçanërisht heroina. Edhe më alarmante është që 40% e tyre janë gra dhe fëmijë. “Të varur në Afganistan” është një dokumentar intim dhe observacionist që e eksploron realitetin që ta copëton zemrën, prapa titujve të lajmeve, të parë përmes syve të Jabar dhe Zahir, dy narkomanë 15-vjeçarë në Kabul.

Shfaqja:
03 Gusht, Kino Lumbardhi, 14:00

Kategoria:
Spotlight: Afghanistan

Regjisor: Jawed Taiman
Producent: Sharron Ward
Kinematograf: Jawed Taiman
Editor: Jason Brooks, Sharron Ward, Nigel Taylor
ZĂ«ri: Shahna

Biografia e autorit

Born in Kandahar, Afghanistan and now living in London, Jawed made his first short non-fiction film “Zendan” (Prison) in Afghanistan about Allam, a teacher who secretly educated girls in his home in Kabul. It was broadcasted on Tapesh TV in the USA and was awarded Best Short Film, at EICAR Film School, Paris 2006. “Zendan” also screened at the Short Film Corner, Cannes 2007. “Addicted in Afghanistan” is his first documentary.

Çmimet dhe Festivalet:

Sheffield Doc/Fest 2009, UK. First Appearance Competition – IDFA 2009,Holland. Watchdocs Human Rights Film Festival 2009, Poland. Thessaloniki Documentary Festival 2010, Greece. ECU - European Independent Film Festival 2010, Paris, France. The Drugs and Harm Reduction Film Festival 2010, Liverpool, UK. Honolulu International Film Festival 2010, Hawaii. Al Jazeera International Documentary Film Festival 2010, Doha, Qatar. The Norwegian Documentary Film Festival 2010, Norway. DokFest 2010, Munich, Germany. Documenta 2010, Madrid.

Kontakt

Sharron Ward
200 Lionel Road North
+44774 684 0198
sharron@katalystproductions.co.uk


kthehu te lista