Space Tourists

Space Tourists

Christian Frei, Zvicër, 200935mm, Colour, 98'

Në veprën e tij të fundit, Christian Frei i kthehet një ëndrre të përjetshme njerëzore: të udhëtohet jashtë planetit si "person i rëndomtë". Për 20 milionë dollarë, amerikania Anousheh Ansari ia doli ta përmbushë këtë ëndërr të fëmijërisë. Dokumentari e përcjell atë në udhëtimin e saj në kozmos dhe e tregon përditshmërinë e saj në Stacionin Hapësinor.

Shfaqja:
02 Gusht, Kino Bahce, 22:15

Kategoria:
Gara e Dokumentarit Ndërkombëtar

Regjisor: Christian Frei
Producent: Thomas Schmidt
Kinematograf: Peter Rindergard
Editor: Andreas Wintersteien
ZĂ«ri: Florian Eidenbenz

Biografia e autorit

Christian Frei was born in 1959 in Schönenwerd, Switzerland. He studied visual media in the Department of Journalism and Communication at the University of Fribourg. He made his first documentary in 1981. Since 1984 he has been working as an independent filmmaker and producer.

Çmimet dhe Festivalet:

Int’l Premiere IDFA 2009. Sundance Film Festival 2010 – World Cinema Directing Award: Documentary. European Documentary Film Festival Oslo 2010 – Winner EuroDok Award. BELDOCS Int’l Documentary Film Festival 2010 – Best Photography.

Kontakt

CHRISTIAN FREI Filmproduktionen GmbH
Josefstrasse 176
CH-8005 ZĂĽrich Switzerland
++41 44 481 70 66
www.christian-frei.info, christianfrei@gmx.ch


kthehu te lista