Kamerayla Izdivac

Kamerayla Izdivac

Married to the Camera

Doğa Kılcıoğlu, Turqi, 2010DigiBeta, Colour, 52'

Ky film na tregon fytyrat e panjohura të botës televizive përmes një emisioni tejet të popullarizuar në Turqi me emrin "Martesa me Esra Erol", që i kurorëzon njerëzit para kamerave. Filmi fokusohet në njerëzit në kërkim të shpresës në korridoret e një studioje gjigante televizive: një prezantuese që e zotëron skenën, por i lutet fatit në prapaskenë; një regjisor që i pëshpërit në kufje për ta bërë emisionin më atraktiv; një shikues i pazakontë, puna e të cilit është të kritikojë; publiku që vallëzon dhe duartroket kur u urdhërohet; si dhe një i ri që vallëzon me muzikën hip-hop pa qenë kurrë më parë në diskotekë.

Shfaqja:
06 Gusht, Kino ne Lum, 20:15

Kategoria:
Gara e Dokumentarit Ballkanik

Regjisor: Doğa Kılcıoğlu
Producent: Can Kılcıoğlu
Kinematograf: Can Kılcıoğlu
Editor: Doğa Kılcıoğlu, Pierre Haberer, Cem Yıldırım
Zëri: Ögünç Hatipoğlu

Biografia e autorit

Born in 1980 in İzmir, graduated from Galatasaray University. While she was a student at the university, she made her documentary film “With Three Ears” (2003), which won the Best Documentary Award at the 2003 Golden Orange Film Festival. Later on she made her documentary “1 2 3 ZIP” (2006), with the support of the Turkish Ministry of Culture. In 2005, she attended Paris Sorbonne University to study film. She also worked as a producer and art director in the short film “Cat on the Road” (2007) – a film which received 11 awards.

Çmimet dhe Festivalet:

Istanbul Independent Film Festival – Turkey

Kontakt

DeliCe Film
Tarik Zafer Tunaya Sk. 2/3 Gumussuyu Taksim Istanbul Turkey
+902122436790
asli@delicefilm.com


kthehu te lista