Camp Victory, Afghanistan

Camp Victory, Afghanistan

Carol Dysinger, SHBA, 201035mm, Colour, 88'

“Kampi i fitores, Afganistan” e përcjell një Gjeneral afgan që nuk i gëzohet luftës dhe rrjedhën konstante të ushtarëve amerikanë dhe italianë, që vijnë për ta “trajnuar” atë bashkë me ushtarët e tij. I xhiruar gjatë pesë viteve, me një qasje të paprecedent, ky film shndërrohet në një rrëfim miqësie në mes këtij Gjenerali afgan dhe një ushtari amerikan nga klasa punëtore. Të dy këta janë në ballafaqim të vazhdueshëm me rrethanat dhe komanduesit e tyre, për ta sjellë paqen dhe stabilitetin në regjion.

Shfaqja:
02 Gusht, Kino në Kala, 22:15

Kategoria:
Spotlight: Afghanistan

Regjisor: Carol Dysinger
Producent: Jeff Levy-Hinte
Kinematograf: Carol Dysinger
Editor: Mary Lampson, Mary Manhardt
Zëri: Sasha Gordon

Biografia e autorit

Having been a veteran documentary editor for twenty-five years, CVA is her first directorial effort. She has cut features and documentaries, most notable “Rain” (2001, exec prod Martin Scorsese), “Santitos” ( 1999 Production Director, Alejandro Springall), “Deadline” and many others. She is currently a professor at NYU Grad Film School in New York City.

Çmimet dhe Festivalet:

South By South West 2010, USA. New York Museum of Modern Art Documentary Fortnight 2010, USA. The Human Rights Watch Film Festival, USA.

Kontakt

BOLO Productions, LLC
200 Varick Street, Suite 508
New York, NY 10014
(646) 468-4344
www.campvictoryafghanistanthemovie.com


kthehu te lista