War Don Don

War Don Don

Rebecca Richman Cohen, SHBA, 2009HD, Colour, 85'

Në zemër të Freetown, kryeqytetit të Sierra Leone, ushtarët e Kombeve të Bashkuara e ruajnë një ndërtesë të stërfortifikuar, të njohur me emrin "gjyqi special". Brenda tij, Issa Sesay e pret gjykimin e tij. Prokurorët thonë se Sesay është kriminel lufte – fajtor për krime të egra kundër njerëzimit. Mbrojtësit e tij thonë se është luftëtar pa vullnetin e tij – ka mbrojtur civilët dhe ka luajtur një rol qenësor në sjelljen e paqes në Sierra Leone. Me qasje të paprecedent te prokurorët, avokatët mbrojtës, viktimat dhe te vetë Sesay, prapa grilave, "Lufta Don Don" e vë në gjyq drejtësinë ndërkombëtare para syve të botës – duke zbuluar që në disa raste e kaluara jo që është e dhembshme, por është edhe e padepërtueshme.

Shfaqja:
04 Gusht, Kino Bahce, 20:15

Kategoria:
Gara e Dokumentarit Ndërkombëtar

Regjisor: Rebecca Richman Cohen
Producent: Rebecca Richman Cohen, Francisco Bello
Kinematograf: Nadia Hallgren, William Charles Moss
Editor: Francisco Bello
ZĂ«ri: Scott Guitteau

Biografia e autorit

A filmmaker with experience in international human rights and criminal defense. Between trips to West Africa, she has been adjunct faculty at the Rhode Island School of Design (RISD), where she taught 'Human Rights, Mass Atrocity, and Documentary Film' and at American University’s Human Rights Institute. Rebecca graduated from Brown University and Harvard Law School.

Çmimet dhe Festivalet:

Human Rights Watch Film Festival 2010.Silverdocs Documentary Festival 2010.SXSW 2010.

Kontakt

Daniel J. Chalfen
Naked Edge Films
+ 1 (310) 435-2322
daniel@nakededgefilms.com


kthehu te lista