Restrepo

Restrepo

Sebastian Junger, Tim Hetherington, SHBA, 2010HD, Colour, 93'

“Restrepo” është një dokumentar i metrazhit të gjatë, që e regjistron vendosjen e një grupi ushtarësh amerikanë në luginën Korengal të Afganistanit. Filmi fokusohet në postin prej 15 ushtarësh – Restrepo, të quajtur sipas emrit të një mjeku ushtarak të vdekur në luftime. Ky post konsiderohet një ndër postet më të rrezikshme në ushtrinë amerikane. Ky është një film eksperiencional: kamerat kurrë nuk e lëshojnë luginën; nuk ka intervista me gjeneralë apo diplomatë. Qëllimi i vetëm është t’i bëjë shikuesit të ndihen si të kenë kaluar vetë nëpër një zbarkim 90-minutësh. Kjo është lufta edhe pikë. Përfundimet i arrini vetë.

Shfaqja:
01 Gusht, Kino Bahce, 22:15

06 Gusht, Kino ne Lum, 22:15

Kategoria:
Spotlight: Afghanistan

Regjisor: Sebastian Junger, Tim Hetherington
Producent: Sebastian Junger, Tim Hetherington
Kinematograf: Sebastian Junger, Tim Hetherington
Editor: Michael Levine
Zëri: Coll Anderson, M.P.S.E

Biografia e autorit

Reporting from Afghanistan since 1996, he is the bestselling author of the “The Perfect Storm” and is a contributing editor for Vanity Fair. Tim Hetherington has reported on conflict for over ten years. He was awarded the 2008 World Press Photo for his work in Afghanistan and is a contributing photographer for Vanity Fair.

Çmimet dhe Festivalet:

Sundance Film Festival, USA. True/False Documentary Film Festival, USA.

Kontakt

Outpost Films
315 West 36th Street, #14D, New York, NY 10018
917-748-0158
repstrepothemovie@gmail.com


kthehu te lista