Katastrofin Aineksia

Katastrofin Aineksia

Recipes for disaster

John Webster, Finlandë, 2007HD, Colour, 85'

Regjisori John Webster e bind gruan dhe fëmijët e tij që të gjithë t'ia fillojnë një diete të karburantit, por pa hequr dorë nga jeta e tyre normale e klasës së mesme që jeton në periferi të qytetit. Të gjitha gjërat e përditshme që nuk i bëjmë, apo ato që nuk mundemi pa i bërë, janë receta për katastrofë. Në këtë komedi gabimesh, ata fillojnë të dyshojnë në vlerat e tyre, fuqinë e vullnetit të tyre dhe përfundimisht, në lumturinë e tyre.

Shfaqja:
07 Gusht, Kino Lumbardhi, 14:00

Kategoria:
Gara Green Docs

Regjisor: John Webster
Producent: Kristiina Pervilä
Kinematograf: John Webster, Tuomo Hutri
Editor: Niels Pagh Andersen
ZĂ«ri: Pietari Koskinen

Biografia e autorit

Born in Helsinki in 1967 to British parents, in 1996 he graduated from the Helsinki University of Art and Design with an MA in documentary film making. Since 1990 he has been directing independent documentaries that have won numerous awards both nationally and internationally. His films are human interest stories with strong central characters whose lives are followed over a long period of time. Typical to his films is a blend of tragedy and comedy, melancholy and exuberance. John lays particular importance on research and documentary structure, and he gives frequent lectures on his specialty of documentary scriptwriting.

Çmimet dhe Festivalet:

DOK Leipzig 2008, Germany. Nordisk Panorama 2008, Malmö, Sweden. Hot Docs Doc Soup 2009, Toronto, Canada. IndieLisboa 2009, Portugal.

Kontakt

Millennium Film Oy
Koskikartanontie 12
75530 Nurmes
+358 13 -5110 100
millennium@millenniumfilm.fi


kthehu te lista