A Blooming Business

A Blooming Business

Ton van Zantvoort, Holandë, 2009DigiBeta, Colour, 52'

Në mënyrë intriguese, filmi “Biznesi që lulëzon” na e tregon botën e Jane, Oscar dhe Kennedy. Të gjithë këta në një mënyrë apo tjetrën varen nga fermat gjigante të luleve në Naivasha, Keni. Një dokumentar poetik, kinematik dhe prekës, ku regjisori futet thelë në jetën e personazheve kryesore. A është aroma e trëndafilit të importuar vërtetë aq e ëmbël?

Shfaqja:
01 Gusht, Kino në Kala, 22:15

Kategoria:
Gara Green Docs

Regjisor: Ton van Zantvoort
Producent: Ton van Zantvoort
Kinematograf: Ton van Zantvoort
Editor: Ton van Zantvoort
Zëri: Ton van Zantvoort, Stijn van Eekelen

Biografia e autorit

Born in the Netherlands in 1979, his graduation film “Khamu Village” was named one of the Top Ten Best Student Films during the Dutch Film Festival (NFF). In 2005, he directed his first feature documentary “Grito de Piedra”, which premiered at the International Documentary Festival, Amsterdam. “a BLOOMING BUSINESS” is his second feature documentary.

Çmimet dhe Festivalet:

Thessaloniki Documentary Festival 2009, Greece. International Film Festival Breda 2009, Holland. Green Film Festival 2009, Seoul, South Korea. Newport International Film Festival 2009, UK. Healthy Workplaces Film Award – DOK Leipzig 2009, Germany.

Kontakt

NEWTON Film,
The Netherlands
+31 6410 39081
ton@newtonfilm.nl


kthehu te lista