The Town of Badante Women

The Town of Badante Women

Stephan Komandarev, Bullgari, 2009DigiBeta, Colour, 70'

Varshetsi, qytet-banjë tradicionale në Bullgari, ka shkallë të lartë papunësie. Mënyra kryesore për ta fituar bukën nuk është në qytet. Nuk është as në shtet! Është profesioni italian "bandante", që është duke tërhequr me mijëra femra të Varshetsit. "I fiton 500 Euro në muaj, ha dhe fle me personin për të cilin kujdesesh dhe nuk ke ku t'i harxhosh paratë – arrin të kursesh!"

Shfaqja:
05 Gusht, Kino ne Lum, 20:15

Kategoria:
Gara e Dokumentarit Ballkanik

Regjisor: Stephan Komandarev
Producent: Stephan Komandarev
Kinematograf: Anton Bakarski
Editor: Nina Altaparmakova
ZĂ«ri: Blagomir Alexiev

Biografia e autorit

Born in 1966 in Sofia, the Bulgarian director, producer and scriptwriter is a member of the Bulgarian Film Directors’ Association. He graduated from the Medical Academy in Sofia (1993) and completed a degree in Film & TV Directing at the New Bulgarian University (1998).

Çmimet dhe Festivalet:

IDFA – Official Selection Docs for Sale, 2009. Silver Eye Nominee – East Silver 2009

Kontakt

ArgoFilm
5B, Iantra str., 1124 Sofia Bulgaria
+359878308238
komandarev@abv.bg


kthehu te lista