Mein Herz sieht die Welt Schwarz

Mein Herz sieht die Welt Schwarz

WAR AND LOVE IN KABUL

Helga Reidemeister, Gjermani, 2009DigiBeta, Colour, 87'

Hosseini dhe Shaima e dashurojnë njëri-tjetrin që nga fëmijëria, por ishin ndarë nga lufta. Ata takohen përsëri në Kabul në fund të viteve të nëntëdhjeta. Varfëria e detyron Hosseinin ta marrë armën në dorë dhe një granatë e le atë të paralizuar. Në të njëjtën kohë, Shaima i shitet për martesë një burri 40 vite më të vjetër për t’u bërë gruaja e tij e katërt... Çfarëdo që ndodh, nuk i ndalon të dy të dashuruarit të shihen sa më shumë që është e mundur. Ky dokumentar është një rrëfim mahnitës për ligjet fisnore, turpin, frikën dhe shpresën për ndryshim në një vend të shkatërruar nga lufta.

Shfaqja:
01 Gusht, Kino Lumbardhi, 14:00

Kategoria:
Spotlight: Afghanistan

Regjisor: Helga Reidemeister
Producent: Zoran Solomun, Helga Reidemeister
Kinematograf: Lars Barthel
Editor: Marzia Mete
ZĂ«ri: Nic Nagel, Katherine Geinitz

Biografia e autorit

Born in 1940 in Halle (Saale), she took final school examinations in Cologne in 1959. From 1961-65 she studied painting at the College of Fine Arts in Berlin. From 1968-73 she worked as a social worker in Märkisches Viertel in Berlin. From 1973-78 she studied at the German Film and Television Academy in Berlin. She began making documentaries in 1971 and has lectured in Germany and abroad since 1988.

Çmimet dhe Festivalet:

Berlinale 2009, Germany. One World, Int’l Human Rights Documentary Film Festival 2009, Czech Republic. Ipekyolu Film Festival 2009, Bursa, Turkey.

Kontakt

Andrea Hock
AUTLOOK Filmsales GmbH
Trappelgasse 4/17, Vienna, 1040 Austria
+43 720 34 69 34
+43 720 34 69 34 55
festival@autlookfilms.com


kthehu te lista