Bogotá Change

Bogotá Change

Andreas Møl Dalsgaard, Danimarkë, 2009DigiBeta, Colour, 58'

Vaksina kundër krimit. Armët e shkrira për pajisje tavoline. “Ndryshimi Bogota” flet për dy prefektë me karizëm, Antanas Mockus dhe Enrique Peñalosa, të cilët përmes metodave të papara më parë, në më pak se 10 vite e kanë shndërruar një ndër kryeqytetet më të rrezikshme, të dhunshme dhe të korruptuara botërore në një qytet model paqësor, të populluar me qytetarë të kujdesshëm. Të dy, Mockus e Peñalosa, bashkë me anëtarët kyçë të stafit të tyre si dëshmitarë, filmi i zbulon idetë, filozofitë dhe strategjitë që i kanë sjellë ndryshimet në Bogota, të cilat tani jemi duke i eksportuar në qytetet e tjera anembanë botës.

Shfaqja:
01 Gusht, Kino Lumbardhi, 18:00

03 Gusht, Kino në Kala, 20:15

Kategoria:
Cities On Speed

Regjisor: Andreas Møl Dalsgaard
Producent: Anna-Maria Kantarius, Jesper Jack, Henrik Veileborg
Kinematograf: Ricardo Restrepo
Editor: Mette Zeruneith
ZĂ«ri: Bobby Hess

Biografia e autorit

Born in 1980 in Denmar, B.A. in social anthropology at Aarhus University, Graduate of the National Film School of Denmark his debut documentary “Afghan Muscles” (2007) was a festival hit, winning Best Documentary at AFI Los Angeles and Open Eyes Award at Rome MedFilm Festival.

Çmimet dhe Festivalet:

IDFA 2009, Holland. CPH:DOX 2010, Denmark. One World - Human Rights Documentary Film Festival 2010, Czech Republic. Planete Doc Review Warsaw 2010, Poland. Göteborg Int’l Film Festival 2010, Sweden. Documenatrist Istanbul 2010, Turkey. Melbourne Film Festival 2010, Australia.

Kontakt

DR Byen Emil Holms Kanal 20,
DK-0999 København C
drsales@dr.dk


kthehu te lista