Cairo Garbage

Cairo Garbage

Mbeturinat e Kajros

Mikala Krogh, Danimarkë, 2009HD, Colour, 55'

Na ishte se ç’na ishte njëherë një qytet që ishte i rregullt e i pastër, me vetëm 12 milionë njerëz. Megjithatë, sot Kajro i ka rreth 20 milionë. Rrugët janë duke u mbushur me mbeturina pa ndarë. Gjithkush në Kajro ka mendim rreth mbeturinave, por askush nuk di çfarë të bëjë me to. Operuesit italianë të menaxhimit të mbeturinave thirren për ta luftuar problemin e mbeturinave të qytetit dhe për t’u mësuar banorëve shprehi racionale. “Mbeturinat e Kajros” paraqet një portret të komunitetit të qytetit, të parë përmes syve të mbeturinave.

Shfaqja:
01 Gusht, Kino Lumbardhi, 18:00

03 Gusht, Kino në Kala, 20:15

Kategoria:
Cities On Speed

Regjisor: Mikala Krogh
Producent: Sigrid Helene Dyekjær
Kinematograf: Sherief Elkatsha
Editor: Theis Schmidt, Marion Tuor
ZĂ«ri: Kristian Eidnes Andersen

Biografia e autorit

Born in 1973 in Denmark, she graduated in documentary direction from the National Film School of Denmark in 2001. She worked for several years in radio before making her directorial debut in 1992 with “Epilog”/”Epilogue” (co-directed with Sara Bro) and has since worked with personal, investigative and experimental documentaries.

Çmimet dhe Festivalet:

Göteborg Int’l Film Festival 2010, Sweden. Planete Doc Review Warsaw 2010, Poland. Documenatrist Istanbul 2010, Turkey. Melbourne Film Festival 2010, Australia.

Kontakt

DR Byen Emil Holms Kanal 20,
DK-0999 København C
drsales@dr.dk


kthehu te lista