Mumbai disconnected

Mumbai disconnected

Mumbai i shkyçur

Camilla Nielsson, Frederik Jacobi, Danimarkë, 2009HD, Colour, 58'

Si një qytet nën steroide, Mumbai është duke u shndërruar në njërin nga megaqytetet më të mëdha të botës. Por e tëra po ndodh në një gadishull të ngushtë me infrastrukturë gati duke u shembur. Çdo ditë, 10-12 veta vdesin, pasi që rrëzohen nga trenat e stërmbushur publikë. Në rrugë, automjetet më shumë qëndrojnë të ndalura sesa që ecin, në tollovi të përhershme trafiku. Çka është më e keqja, Nano, automjeti tejet i popullarizuar dhe i lirë i Indisë, sapo është lansuar. Përmes tri rrëfimeve të ndërthurura njerëzore, i takojmë njerëzit që janë në vijat e para të frontit në betejën infrastrukturore të Mumbait. Një gjë është e sigurt: planifikimi urban nuk është aspak i lehtë në demokracinë më të madhe në botë!

Shfaqja:
01 Gusht, Kino Lumbardhi, 16:00

02 Gusht, Kino në Kala, 20:15

Kategoria:
Cities On Speed

Regjisor: Camilla Nielsson, Frederik Jacobi
Producent: Henrik Veileborg, Jesper Jack, Anna-Maria Kantarius
Kinematograf: Frederik Jacobi, Camilla Nielsson
Editor: Niels Pagh Andersen
ZĂ«ri: Bobby Hess

Biografia e autorit

Camilla was born in 1977 in Denmark, and has an M.A. in visual anthropology and Certificate in Culture and Media from New York University, serving also as a Media Consultant for UNICEF and UNESCO.
Frederik was born in 1977 in Denmark. He trained as a cinematographer and shot the film “Ghosts of Cité Soleil” (2006). He received the DGA Award for “Afghan Muscles” (2007), which won Best Documentary at AFI, while the US film “Death in Love” (2008) was selected for Sundance.

Çmimet dhe Festivalet:

IDFA 2009, Holland. CPH:DOX 2010, Denmark. Doc Point Helsinki 2010, Finland. Göteborg Int’l Film Festival 2010, Sweden. ZagrebDox 2010, Croatia. Planete Doc Review Warsaw 2010, Poland. One World – Human Rights Documentary Film Festival 2010, Czech Republic. Documenatrist Istanbul 2010, Turkey. Melbourne Film Festival 2010, Australia.

Kontakt

DR Byen Emil Holms Kanal 20,
DK-0999 København C
drsales@dr.dk


kthehu te lista