Shanghai Space

Shanghai Space

Hapësira e Shangait

Nanna Frank Møller, Danimarkë, 2009HD, Colour, 60'

Shangai është një eksplodim i transformimit. Gati çdo ditë kompletohet një ndërtesë e re, kurse çdo vit, popullata e qytetit rritet për një milion. Autoritetet janë gjithnjë në kërkim të hapësirave të reja, kurse banorët e qytetit duhet të adaptohen në rrethinën që ndryshon gjithnjë. Në një zyrë të katit të njëzetë, këshilltari qeveritar Profesor Shu e përgatit gjeneratën e re të planifikuesve urbanë të së ardhmes së Shangait. Në mënyrë që ta gjejnë hapësirën e duhur për miliona banorë të Shangait, planifikuesit janë duke iu kthyer nëntokës.

Shfaqja:
01 Gusht, Kino Lumbardhi, 16:00

02 Gusht, Kino në Kala, 20:15

Kategoria:
Cities On Speed

Regjisor: Nanna Frank Møller
Producent: Helle Faber
Kinematograf: Nanna Frank Møller, Ke Dingding
Editor: Ă…sa Mossberg
ZĂ«ri: Niels Arild, Guo Jing

Biografia e autorit

Born in 1972 in Denmark, she graduated in editing from the National Film School of Denmark in 1999. She also trained at London International Film School in 1994 and has edited several films, mostly documentaries – among them “The Land of Human Beings — My Film about Greenland” (2006), directed by Anne Regitze Wivel.

Çmimet dhe Festivalet:

Planet In Focus, Canada. CPH:DOX 2010, Denmark.

Kontakt

DR Byen Emil Holms Kanal 20,
DK-0999 København C
drsales@dr.dk


kthehu te lista