I Know Where I'm Going

I Know Where I'm Going

Ben Rivers, Britania e Madhe, 2009BetaCam, Colour, 29'

“Çfarë do të mbeste nga vepra e njeriut, gjurmët e njeriut, ndërtimet e njeriut, ndërtesat e njeriut dhe pasojat nga njerëzit pas asaj kohe... nëse e paramendojmë që njerëzit do të zhduken në një të ardhme të afërt gjeologjike.” Një rrugëtim i copëtuar nëpër Britani – në periferi. Përgjatë rrugëve të braktisura, në natyrën e egër, disa bredhës të vetmuar. Stacioni im i parë, gjeologu Jan Zalasiewicz flet për Tokën pas njëqind milionë vitesh.

Shfaqja:
02 Gusht, Shtëpia e Kulturës, 16:00

Kategoria:
Gara e Dokumentarit Ndërkombëtar

Regjisor: Ben Rivers
Producent: Ben Rivers
Kinematograf: Ben Rivers
Editor: Ben Rivers

Biografia e autorit

Born in 1972, studied Fine Art at Falmouth School of Art. Co-founded and programmed Brighton Cinematheque from 1996-2006. He has exhibited at many international film festivals and galleries, winning various awards, including Tiger Award, IFF Rotterdam 2008. He has been the recipient of a number of commissions, most recently a London Artist’s Film and Video Award.

Çmimet dhe Festivalet:

Edinburgh International Film Festival 2009. Serpentine Cinema, London 2009. New York Film Festival 2009. Aurora Festival, Norwich 2009. Cinecity, Brighton 2009. Rotterdam International Film Festival 2010. Indielisboa 2010. EMAF 2010. Documenta Madrid 2010

Kontakt

Mike Sperlinger
18 Shacklewell Lane, London, E2 0PB
+44 (0) 20 7503 3980
mike@lux.org.uk


kthehu te lista