Szesc tygodni

Szesc tygodni

Six Weeks

Marcin Janos Krawczyk, Poloni, 2009DigiBeta, Colour, 18'

Për shkak të situatave të ndryshme jetësore, ka nëna që nuk mund t’i rrisin fëmijët e tyre. Ato kanë të drejtë ta japin fëmijën pas lindjes. Gjatë gjashtë javëve të para të jetës së foshnjës, nëna duhet ta marrë vendimin rreth heqjes dorë nga e drejta e saj prindërore. Ajo është e lirë ta marrë vendimin e saj. Megjithatë, vendimi të cilin ajo e bën nuk mund të ndryshohet më pastaj. Nëna biologjike i humb të gjitha kontaktet me fëmijën e saj. E vetmja gjë që mund ta bëjë është t’ia shkruajë një letër përfundimtare fëmijës. Filmi i tregon në mënyrë poetike gjashtë javët e para të qenies së vogël njerëzore, që është duke u dhënë.

Shfaqja:
06 Gusht, Kino në Kala, 20:15

Kategoria:
Gara e Dokumentarit Ndërkombëtar

Regjisor: Marcin Janos Krawczyk
Producent: Wojciech Staron
Kinematograf: Wojciech Staron
Editor: Agnieszka Glinska
ZĂ«ri: Kaempfert

Biografia e autorit

Born in 1978 in TomaszĂłw Lubelski, he works as an actor after graduating from Documentary Course in the Andrzej Wajda Master School of Film Directing.

Çmimet dhe Festivalet:

IDFA 2009 – Best Short Film Award. Thessaloniki IDFF.

Kontakt

Krakowska Fundacja Filmowa
ul. Basztowa 15/8a, 31-143 Krakow
+48 12 294 69 45
katarzyna@kff.com.pl


kthehu te lista