BETONNI FARAONI

BETONNI FARAONI

Concrete Pharaohs

Jordan Todorov, Bullgari, 201035mm, Colour, 45'

A keni parë ndonjëherë çezme të verës apo likerit? Apo shtëpi me të gjitha ngjyrat e ylberit; kombinim të estetikës së Greqisë antike me PVC dhe stil unik roko-baroko? Apo televizor LCD dy metra nën tokë? Mirë se erdhët në botën piktoreske të kalderash romëve– një komunitet prej më se 1 milion njerëzish anembanë botës. "Faraonët e betonit" na çon në një rrugëtim nëpër stilin e jetës dhe traditat e komunitetit më sekret dhe intrigues të romëve. Një baron përplot karizëm do të na rrëfejë rrëfimet e tij dhe prezantojë shtëpinë. Do të mësojmë mbi trendet e fundit në dizajnin e varreve te romët. Do të zbresim në shtëpitë nëntokësore të punuara nga graniti afrikan, të mobiluara me shtretër, gardëroba, sisteme muzikore dhe telefona mobilë të mbushur – linjë e drejtpërdrejtë me botën tjetër. Jeta dhe jeta pas vdekjes në të gjitha manifestimet e saj.

Shfaqja:
04 Gusht, Kino ne Lum, 20:15

Kategoria:
Gara e Dokumentarit Ballkanik

Regjisor: Jordan Todorov
Producent: Martichka Bozhilova
Kinematograf: Boris Missirkov, Georgi Bogdanov
Editor: Nina Altaparmakova

Biografia e autorit

Graduated in Film Critique from the National Academy of Theatre and Film Arts – Sofia, Bulgaria. Jordan is a specialist in art-house cinema, a film collector and a professional researcher. He is one of the best established Journalists in Bulgaria, specializing on feature portrait stories. Since 2009, he is a freelance journalist and researcher.

Kontakt

AGITPROP
68 Budapest Str., ap.1, Sofia 1202 - Bulgaria
+359 2 983 14 11
producer@agitprop.bg


kthehu te lista