The Darkness of Day

The Darkness of Day

Jay Rosenblatt, SHBA, 2009DigiBeta, Colour/B&W, 26'

“Terri i ditës” është një meditim drithërues mbi vetëvrasjen. I punuar tërësisht nga xhirime të bëra me kamerë 16mm, të gjetura pasi që janë hedhur. Pikëllimi, izolimi dhe dëshira për të ikur, janë të regjistruara në film në kontekste të ndryshme. Narracioni nga ditari i vëllait të mikut të regjisorit, i cili ishte vetëvrarë në vitin 1990, kombinohen me një seri rrëfimesh rrëqethëse: nga vetëvrasja prekëse e dyfishtë e një çifti amerikan e deri te një adoleshent japonez, i cili ishte hedhur në vullkan, gjë që kishte nxitur me mijëra imitime. Derisa ky film është një eksplorim serioz i një tabuje kulturore, kualitetet lirike të tij e nxisin shikuesin ta kuptojë dhe të ndjejë me subjektin.

Shfaqja:
01 Gusht, Shtëpia e Kulturës, 16:00

07 Gusht, Shtëpia e Kulturës, 16:00

Kategoria:
Gara e Dokumentarit Ndërkombëtar

Regjisor: Jay Rosenblatt
Producent: Jay Rosenblatt
Kinematograf: Kacper Lisowski
Editor: Jay Rosenblatt
Zëri: Erik Ian Walker

Biografia e autorit

An internationally recognized artist who has been working as an independent filmmaker since 1980 and has completed over twenty-five films. His work explores our emotional and psychological cores. They are personal in their content yet universal in their appeal.

Çmimet dhe Festivalet:

Best Documentary – Tampere Film Festival, Finland. Best Short Documentary – It's All True Documentary Festival, Brazil. Best Short Documentary – Play Doc Film Festival, Spain. Best Experimental Film – USA Film Festival. Special Mention – Punto De Vista, Spain. International Documentary Film Festival Amsterdam (IDFA). True/False Documentary Film Festival. Full Frame Documentary Film Festival. San Francisco International Film Festival. IndieLisboa. Zagreb Dox

Kontakt

Jay Rosenblatt Film Library
Transit Media
P.O. Box 1084
Harriman, NY 10926
800-343-5540
jim@transitmedia.net


kthehu te lista