Holding Still

Holding Still

Florian Riegel, Gjermani, 2010HD Cam, Colour, 27'

E takojmë Janice, që ka jetuar në Seaside 20 vite me radhë, megjithatë, gati askush nga banorët e tjerë të këtij vendi nuk e kanë parë. Janice ishte paralizuar 22 vjeçe dhe i kishte kaluar 20 vitet pasuese kryesisht e shtrirë. Ajo e vështron botën përmes kamerave vëzhguese, të lidhura me laptopin e saj. Përmes këtij filmi, e shohim vendlindjen e saj, Seaside, që njëherit ishte edhe lokacioni i xhirimit të filmit “The Truman Show”, përmes syve të saj.

Shfaqja:
05 Gusht, Shtëpia e Kulturës, 16:00

Kategoria:
Gara e Dokumentarit Ndërkombëtar

Regjisor: Florian Riegel
Producent: Ute Dilger
Kinematograf: Luciano Cervio
Editor: Florian Riegel

Biografia e autorit

After extensive stays in Israel and South America, Florian RIEGEL (1978, Germany) began studying Political Science at the FU Berlin in 2002. From 2003 till 2009 he was educated in documentary film making at the Academy of Media Arts in Cologne.

Ƈmimet dhe Festivalet:

International Film Festival Rotterdam 2010. International Short Film Festival Oberhausen 2010.

Kontakt

Academy of Meida Arts Cologne
Waldemarstr. 103, 10997 Berlin, Germany
+ 49 221 201 89 330
dilger@khm.de


kthehu te lista