Peter in Radioland

Peter in Radioland

Johanna Wagner, Britania e Madhe, 200935mm, Colour, 10'

Peter është në pushimi mjekësor dhe shumicën e kohës e kalon në shtëpi, duke menduar për të kaluarën. Pak gjëra i kanë kuptim. Radiot analoge, kujtimet dhe gruaja e dashur e ngushëllojnë Peter-in e mallëngjyer për ditët e shkuara. Ky film e ndan me ne frikën nga ndryshimi, të paraqitur përmes luftës së Peter-it për ta gjetur vendin e tij në botën moderne.

Shfaqja:
02 Gusht, Kino ne Lum, 20:15

Kategoria:
Gara e Dokumentarit Ndërkombëtar

Regjisor: Johanna Wagner
Producent: Rebecca Day
Kinematograf: Johanna Wagner
Editor: Mark Jenkins
Zëri: Matt Hulse

Biografia e autorit

Grew up in Sweden and was introduced to film at an early age by her father and his Super 8 camera. She has a BA in English Literature and has worked on a number of projects in Sweden. She was involved in Ladyfest, and was an active member of RåFilm (RawFilm). Johanna moved to Scotland to complete a Masters degree in Film Directing at Edinburgh College of Art

Çmimet dhe Festivalet:

Winner Best Film at Glasgow Short Film Festival 2010. Winner of Edinburgh International Best Scottish Short Film Award 2009. Nominated for European Academy Short Film Award 2009. Nominated for International Young Documentary Competition, Leipzig 2009. Nominated for CPH DOX – Short DOX Award 2009. Nominated for Best Short Film, BAFTA Scotland 2009.

Kontakt

SDI Productions
ECA, 74 Lauriston Place, Edinburgh EH3 9DF
+44131 221 6116
rebecca@bungalow-town.com


kthehu te lista