Przyzeczona

Przyzeczona

Little Bride

Leslaw Dobrucki, Poloni, 201035mm, Colour, 14'

Ka kohë që heroina jonë nuk falet më. Vetëm 13 vjeçe, ajo ishte sjellë në Gjermani, nga vendlindja e saj Turqia, për t’u martuar me njërin prej kushërirëve të saj. Kështu kishte përfunduar fëmijëria e saj – ishte bërë pronë e një burri, që e torturon dhe degradon. Më në fund, vendos të arratiset, por duhet të fshihet gjithnjë. E dënuar nga të dy familjet, pa kurrfarë gjasa për jetë normale – as si e martuar e as si e shkurorëzuar. Ky film nuk është reportazh tipik intervencionist, por një kolazh poetik me materiale të ndryshme, foto familjare dhe vizatime fëmijësh. Ky rrëfim personal pasqyron rrëfimet e shumë vajzave dhe grave të tjera që u janë nënshtruar ligjit të pashkruar patriarkal, që ende zbatohet në shoqëritë multikulturore të Evropës Perëndimore.

Shfaqja:
04 Gusht, Shtëpia e Kulturës, 16:00

Kategoria:
Gara e Dokumentarit Ndërkombëtar

Regjisor: Leslaw Dobrucki
Producent: Katarzyna Slesicka
Kinematograf: Piotr Rosolowski
Editor: Jakub Kossak, Robert Polewski
Zëri: Zofia Gołębiowska

Biografia e autorit

Performer, musician, director. In 1998, graduated from The Academy of Fine Arts in Warsaw and then in 2007 from Andrzej Wajda Master School of Film Directing, where he directed "Booth of fortune" and co-directed "The Crew".

Çmimet dhe Festivalet:

International Film Festival Human Rights in Film WATCH DOCS 2009.

Kontakt

Andrzej Wajda Master School of Film Directing
Chelmska 21, 00-724 Warszawa
+48228511056
info@wajdaschool.pl


kthehu te lista