Girl Like Me

Girl Like Me

Rowland Jobson, Britania e Madhe, 200916mm, Colour, 14'

Lucy është e re, Lucy është e dëmtuar, Lucy është e bukur dhe Lucy ka qejf të luaj. Lucy është vetëm 13 vjeçe kur tenton të arratiset nga familja e saj jofunksionale; njerku i saj që s’pushon së debatuari; nëna dhe jeta e saj bajate adoleshente, duke u takuar me një “16 vjeçar” në një takim qorras bashkë me shoqen e saj Becks. Pasi që e heq qafe shoqen e saj gjatë rrugës për në vendtakim duke e dashur të riun për vetvete, ajo pret në restorant, e veshur si një grua që ka dalë për të zënë. Djali me të cilin i ka shkëmbyer mesazhet e nxehta del të jetë Tony, por nuk është 16 vjeç. Ajo flirton me të, luan lojë, është e mprehtë, e gjallë dhe e egër, por nën kontroll. Pa dyshim që u shkon muhabeti. Ajo e lut atë ta çojë në shtëpinë e tij dhe ai e çon. Rolet ndryshohen, bashkohen dhe kthehen mbrapsht, kurse Lucy e humb kontrollin... Çfarë do të bëjë?

Shfaqja:
02 Gusht, Kino Bahce, 20:15

Kategoria:
Gara e Filmit Të Shkurtë

Regjisor: Rowland Jobson
Producent: Zoe Webster, Victoria Wood
Kinematograf: Robbie Ryan
Editor: Chris Barwell
Zëri: David Bekkevold

Biografia e autorit

Rowland came late into directing after training as an actor at Manchester Metropolitan University School of Theatre. Born into a wild family, he became wild at school leaving with an exam only in Art. Forced into a government scheme for unemployable teenagers, he worked his way up from a filing clerk in to become assistant director of a city brokers, where he became disillusioned and so trained as an actor. He acted for a number of years then went to work with homeless people. He ironically lost his home following the film. His work often focuses on social issues and problems like homelessness and mental health. He now directs and writes films focused often on social issues, alongside documentaries, pop promos and commercials.

Çmimet dhe Festivalet:

Venice International FIlm Festival 2009, Italy. Encounters Film Festival 2009, UK. London Short Film Festival 2010, UK. Slamdance 2010, UK. Premiers Plans d'Angers 2010, France.

Kontakt

Seefood Ltd,
7 Denmark Street, London WC2H 8LZ
info@seefood.tv


kthehu te lista