WAGS Wives and Girlfriends

WAGS Wives and Girlfriends

Evi Goldbrunner, Joachim Dollhopf, Gjermani, 2009HD, Colour, 29'

Dina dhe Judith janë dy gratë/dashnoret më të reja në klubin e futbollit të Berlinit – ato janë gruaja, respektivisht dashnorja e dy futbollistëve profesionistë. Të shtunave ato i shohin burrat e tyre duke luajtur futboll, por përveç kësaj, ato nuk kanë çfarë të bëjnë tjetër. Derisa Dina veç është e mërzitur nga jeta e saj si grua e futbollistit, Judith sapo ka mbërri dhe e tërë kjo i duket mahnitëse. Kur Dina e takon “kolegen” e saj të re, ajo e sheh veten në këtë vajzë naive. Ajo vendos ta shpëtojë Judith – dhe përfundimisht e shpëton veten.

Shfaqja:
02 Gusht, Kino Bahce, 20:15

Kategoria:
Gara e Filmit Të Shkurtë

Regjisor: Evi Goldbrunner, Joachim Dollhopf
Producent: Holger Lochau
Kinematograf: Marco Armborst
Editor: Maja Stieghorst
Zëri: Ingo Baier

Biografia e autorit

Evi pursued teaching certification at the University in Munich and worked as freelancer journalist, followed by 2002‐2009 scriptwriting and dramaturgy studies at the
University of Film and Television „Konrad Wolf“ in Potsdam. During this time, she was involved in several projects as (co‐) director. Her debut screenplay “The Lowest Common Denominator” is part of the “First Movie Program”.
Joachim studied German, History and Sociology at the Munich University, as well as directing in Potsdam‐Babelsberg, in the fields of fiction and documentary. Involved in projects as director, co‐writer, editor, cinematographer and actor, in 2004, he staged a free theatre adaption of Robert Musil’s “Tonka” for the Maxim Gorki Theatre in Berlin.

Çmimet dhe Festivalet:

Berlinale 2010, Germany. Sofia International Film Festival 2010, Bulgaria.WIZ-ART Festival 2010, Ukraine. Landshut Short Film Festival 2010, Germany.

Kontakt

HFF Konrad Wolf
Marlene-Dietrich-Allee 11
14482 Potsdam-Babelsberg / Germany
distribution@hff-potsdam.de


kthehu te lista