Zajedno

Zajedno

Together

Nenad Puhovski, Kroaci, 200935mm, Colour, 87'

Pesë rrëfime për njerëz që në shikim të parë duken të ndryshëm. Të gjithë prej tyre kanë qenë, janë apo shpresojnë të lidhen emocionalisht me të tjerët. Milka dhe Ratka janë çift i gjinisë së njëjtë; Maria është e ve; Hrvoje është me aftësi të kufizuara; Vlado dhe Marija janë me aftësi mendore të kufizuara; kurse Krešo e Branka kanë probleme financiare. Të gjithë janë në kërkim të dashurisë, mirëkuptimit dhe pranimit. Të gjithë thjeshtë dëshirojnë të jenë: bashkë.

Shfaqja:
02 Gusht, Kino ne Lum, 22:15

Kategoria:
Gara e Dokumentarit Ballkanik

Regjisor: Nenad Puhovski
Producent: Nenad Puhovski
Kinematograf: Josip Ivancic
Editor: Vesna Biljan
Zëri: Mile Blazevic

Biografia e autorit

Nenad was born in Zagreb, the capital of Croatia (former Yugoslavia), in 1949 and made his first film at age 16. He studied Philosophy and Sociology at Zagreb University and also Film and TV Directing at the Academy of Dramatic Art. In 1997, Nenad founded the FACTUM Documentary Film Project that has established itself over the last couple of years as the major independent documentary production in Croatia.

Çmimet dhe Festivalet:

IDFA, Amsterdam 2009.

Kontakt

Factum
Nova Ves 18, 10 000 Zagreb, Croatia
+385 1 485 48 21
vanja-office@factumdocumentary.com


kthehu te lista