Aristera Dexia

Aristera Dexia

Left Right

Argiris Germanidis, Stavros Raptis, Greqi, 200935mm, Colour, 14'

Një burrë në pizhame ecën nëpër korridorin e gjatë me zërin e thithëses elektrike në prapavijë. I bie ziles në apartamentin fqinj dhe pret që të hapet dera. Një grua e hap derën dhe qëndron sy më sy me të panjohurin në pizhame, duke murmuritur diç për muret. Ajo ia mbyll derën në fytyrë. Burri në pizhame ecën nëpër korridor për t’u kthyer në apartamentin e tij, por e sheh që dera është e mbyllur, kurse ai ka mbetur jashtë.

Shfaqja:
06 Gusht, Kino Bahce, 20:15

Kategoria:
Gara e Filmit Të Shkurtë

Regjisor: Argiris Germanidis, Stavros Raptis
Producent: Argiris Papadimitropoulos
Kinematograf: Nikos Voulgaris
Editor: Giannis Kolozis
Zëri: Xenofon Kontopoulos, Kostas Bokos

Biografia e autorit

Βorn in Athens in 1975, Argiris studied Filmmaking, History of Science and Literature. He works as a scriptwriter.
Born in Patras in 1976, Stavros studied Filmmaking and works in Athens as a casting director. He also works as a programmer for Athens Int’l Short Film Festival Psarokokalo.

Çmimet dhe Festivalet:

Sarajevo Film Festival 2009, Bosnia. Special Mention – Thess Short Film Festival 2009, Greece. Romania International Film Festival 2009. Avant-garde Film Festival, Greece. Best Balkan Film – Filmini International Short Film Festival 2009, Bulgaria. Molodist – Kyiv International Film Festival 2009, Ukraine. Encounters Short Film Festival 2009, UK. Special Mention – Cinema Tous Ecrans 2009, Switzerland. Las Palmas de Gran Canaria International Film Festival 2010, The Canary Islands.

Kontakt

Oxymoron Films
Filellinon 4, 15232 Athens, Greece
leftrightfilm@gmail.com


kthehu te lista