Six Dollar Fifty Man

Six Dollar Fifty Man

Mark Albiston, Louis Sutherland, Zelanda e Re , 200935mm, Colour, 15'

Është e vështirë të kujdesesh për vetveten kur je ndryshe nga të tjerët. I shtjelluar në vitin 1970 në Zelandën e Re, filmi “Njeriu i gjashtë dollarëve e gjysmë”e përcjell Andy-n, një 8-vjeçar të guximshëm, në kokën e të cilit sundon bota e heronjve. Imagjinata e tij ia mundëson të ndërmarrë akte të jashtëzakonshme fizike – të ballafaqohet me huliganët e lagjes. Por kur Andy ka telashe me Drejtorin e shkollës, ai e kupton që për ta shpëtuar veten dhe shoqen e tij të vetme Mary, duhet të ballafaqohet me botën e vërtetë.

Shfaqja:
01 Gusht, Kino ne Lum, 22:15

Kategoria:
Gara e Filmit Të Shkurtë

Regjisor: Mark Albiston, Louis Sutherland
Producent: Wendy Cuthbert
Editor: Joe Callwood
Zëri: Matt Stutter

Biografia e autorit

Mark and Louis grew up together in a small west coast village called Raumati Beach. Louis then went to Drama school and Mark went to film school developing their skills in production and performance. Mark and Louis are currently writing their feature screenplay Shopping, a story of a young Samoan boy who escapes from home only to become trapped in a shoplifting gang masterminded by a 50-year-old Greek man.

Çmimet dhe Festivalet:

Festival De Cannes 2009, France. Sundance Film Festival 2010, USA. Clermont-Ferrand Short Film Festival 2010, France. Best Short Film – Magma Short Film Festival 2010 New Zealand.

Kontakt

Juliette Veber, NZ Film Commission
PO Box 11 546, Wellington, New Zealand
juliette@nzfilm.co.nz


kthehu te lista