Ella

Ella

Hanne Larsen, Norvegji, 200935mm, Colour, 24'

“Ella” është një dramë burleske që flet për një plakë 73 vjeçe me emrin Ella. Ajo është e pirë shumicën e kohës dhe refuzon të lahet. Hobi i saj është t’i çmendë ndihmësit e saj shtëpiakë. As Komuna e as ndihmësit shtëpiakë nuk e dinë arsyen e vërtetë, pse Ella refuzon të lahet, apo pse ajo në përgjithësi refuzon t’i bëjë gjërat që të tjerët i bëjnë. Ella e ka fshehur arsyen e veprimeve të saj në pjesët më të errëta të trurit dhe çdo herë që i rishfaqen mendimet ajo i mbyt ato me alkool. Askush nuk e di, askush nuk e njeh atë e as Ella nuk e njeh askënd.

Shfaqja:
03 Gusht, Kino ne Lum, 22:15

Kategoria:
Gara e Filmit Të Shkurtë

Regjisor: Hanne Larsen
Producent: Hilde Berg, Bent Rognlien
Kinematograf: Marius Matzow Gulbrandsen
Editor: Lars Apneseth
Zëri: Gunn Tove Grønsberg

Biografia e autorit

Born in 1978, she graduated from the Norwegian Film School in 2006. She also studied film in Denmark. Her films have been screened at both festivals and on television, and many of them have received international acclaim. Her short film “Cairn” received the National Film Award Amanda for Best Short Film, and also the award for best short film over 15 minutes at the Palm Springs International Short Film Festival in 2008.

Çmimet dhe Festivalet:

2009 Norwegian International Film Festival, Haugesund. Bergen Internasjonale Filmfestival 2009, Norway. Special Jury Award – Clermont-Ferrand International Short Film Festival 2010, France. IndieLisboa 2010, Portugal. Brüssel Int. Short Film Festival 2010, Belgium. La Cittadella del Corto 2010, Trevignano, Italy. World Wide Short Film Festival Toronto 2010, Canada.

Kontakt

Oxymoron Films
Filellinon 4, 15232 Athens, Greece
leftrightfilm@gmail.com


kthehu te lista