Rita

Rita

Antonio Piazza, Fabio Grassadonia, Itali, 200935mm, Colour, 18'

Rita është 10 vjeçe, e verbër që nga lindja. Ajo jeton në një lagje bregdetare të Palermos. Rita është kokëfortë, kureshtare dhe ndihet e ngulfatur nga nëna stërmbrojtëse dhe diktatoriale. Bota klaustrofobike e shtëpisë së saj papritmas ndryshohet nga një prezencë misterioze – një djalë në arratisje, i plagosur dhe i trishtuar. Takimi i këtyre dyve është tejet enigmatik. Falë mikut të saj misterioz, apo vetëm falë imagjinatës dhe guximit të saj, Rita ikën nga shtëpia dhe shkon në plazh. Ajo mëson të notojë dhe e përjeton një moment të shkurtër lirie, që përfundon kur zhduket miku i saj dhe ajo mbetet vetëm në det.

Shfaqja:
02 Gusht, Kino Bahce, 20:15

Kategoria:
Gara e Filmit Të Shkurtë

Regjisor: Antonio Piazza, Fabio Grassadonia
Producent: Massimo Cristaldi
Kinematograf: Olaf Hirschberg
Editor: Desideria Rayner
Zëri: Daniela Bassani , Stefano Grosso

Biografia e autorit

Fabio and Antonio have worked as writers, development and acquisition consultants for major Italian production companies, such as Fandango and Filmauro of Aurelio De Laurentiis. “Salvo”, their current feature film project, was selected for Berlinale Talent Campus, Binger Filmlab and awarded a special mention by the Jury of the Solinas Prize – the most important Italian script-award. Last July they directed the short called “Rita”, working with a ten-year-old blind girl playing the main role in the film. The film was shot in the problematic and fascinating Palermo neighbourhood of Arenella, where they will shoot “Salvo”, too.

Çmimet dhe Festivalet:

Best Short Film – Bratislava IFF 2009, Slovakia. International Film Festival Rotterdam 2010, Holland. Tampere Film festival 2010, Finland. Prix Arte – Festival Premiers Plans d'Angers 2010, France. Ankara International Film Festival 2010, Turkey. Best Short Film – Las Palmas de Gran Canaria International Film Festival 2010, The Canary Islands.

Kontakt

Antonio Piazza
viaFilomarino, 6 - interno 4
00199, Rome, Italy
anto.piazza@yahoo.it


kthehu te lista