Vanni Mouse

Vanni Mouse

Tamiliam Subas, Norvegji, 200935mm, Colour, 10'

“Miu Vanni” është një film i shkurtër që flet për udhëtimin e dy minjve nga pylli Vanni. Çifti i pandashëm përfundon fatkeqësisht në një kamp përqendrimi (Ferma Manik) në Vavuniya të Shri-Lankës, ku gjenden qindra mijëra tamilë të burgosur nga qeveria e Shri Lankës. Dy minjtë janë dëshmitarë të tragjedisë së shumë civilëve të pafajshëm prapa telave me gjemba – të së vërtetës së pathënë. Çështja se a do të ikin apo nuk do të ikin nga ky ambient i tmerrshëm është edhe klimaksi i këtij filmi.

Shfaqja:
05 Gusht, Kino në Kala, 20:15

Kategoria:
Gara e Filmit Të Shkurtë

Regjisor: Tamiliam Subas
Producent: Piratheesan Raveenthiran
Kinematograf: Tamiliam Subas
Zëri: Tamiliam Subas

Biografia e autorit

A film director, screenwriter, cinematographer and film producer, he works in the Tamil Diaspora film industry, directing and producing a number of films.

Çmimet dhe Festivalet:

Vibgyor International Film Festival 2010, India. The European Independent Film Festival 2010, France. Best fiction award – 11th International Short and Independent Film Festival (ISIFF) Dhaka 2010, Bangladesh. Best Critic Award – 8th International Tamil Film Festival 2010, Canada. Special Prize – Tamil Film Festival 2010, Norway. Special prize – Periyar Short Film Festival 2009, India.

Kontakt

Tamiliam
Gamle leirdals vei 16, 1081 Oslo, Norway
+ 4797970017
info@tamiliam.com


kthehu te lista