Gara e Dokumentarit Ballkanik

EMEL ÇELEBI

EMEL ÇELEBI

Ă‹shtĂ« lindur dhe rritur nĂ« Stamboll. Ajo e ka kryer letĂ«rsinĂ« angleze. Ka punuar nĂ« revista tĂ« ndryshme si redaktore, pĂ«rkthyese dhe shkrimtare. Filmi i saj “Amvisja” e ka fituar çmimin Dokumentari mĂ« i mirĂ« nĂ« edicionin e 43-tĂ« tĂ« Festivalit tĂ« Filmit Portokalli i ArtĂ« nĂ« Antali dhe Çmimin e ParĂ« nĂ« edicionin e 9-tĂ« tĂ« Festivalit tĂ« Filmit tĂ« Grave nĂ« Seul. Dokumentari i saj “Motrat e Lilith-it” e ka fituar çmimin Dokumentari mĂ« i mirĂ« ballkanik nĂ« DokuFestin e vitit tĂ« kaluar.
MICHAEL PALMIERI

MICHAEL PALMIERI

Ă‹shtĂ« njĂ« regjisor, producent, kinematograf dhe montazher, bashkĂ«punimi i tĂ« cilit me Donal Mosher nĂ« filmin “Shteti i tetorit” i ka fituar Çmimin e Madh tĂ« JurisĂ« Amerikane nĂ« Silverdocs 2009. Puna e tij nĂ« film pĂ«rfshin bashkĂ«punime tĂ« tjera tĂ« rĂ«ndĂ«sishme me artistĂ« nga mĂ« tĂ« ndryshmit, si me karikaturistin dhe gazetarin politik Garry Trudeau nga Doonesbury, kinematografin dhe regjisorin Christopher Doyle, artistin e arteve pamore Tauba Auerbach, si dhe fituesit e Oskarit, regjisorĂ«t Rob Epstein dhe Jeffrey Friedman. Ai e kishte filluar karrierĂ«n e tij duke bĂ«rĂ« regji tĂ« video spoteve tĂ« artistĂ«ve muzikorĂ« si Beck, The Strockes, The New Pornographers, Belle and Sebastian e shumĂ« tĂ« tjerĂ«. Profesor jo i rregullt i filmit dhe videos nĂ« Kolegjin e Artit tĂ« KalifornisĂ« nĂ« San Francisko, tani jeton nĂ« Portland, Oregon. NjĂ« numĂ«r i madh i veprave tĂ« tij mund tĂ« gjenden nĂ« michaelpalmieri.com
SISSI KORHONEN

SISSI KORHONEN

E lindur nĂ« vitin 1982 nĂ« Vihti, FinlandĂ«, momentalisht punon si programere nĂ« DocPoint – Festivali i Filmit Dokumentar nĂ« Helsinki. Ajo ka pĂ«rvojĂ« dhe arsimim tĂ« gjerĂ« nĂ« media dhe marrĂ«dhĂ«niet ndĂ«rkulturore: ka kryer magjistraturĂ«n nĂ« komunikimin ndĂ«rkulturor e studimet religjioze nĂ« Universitetin e Helsinkit dhe ka diplomuar nĂ« studimet shoqĂ«rore dhe kulturore nĂ« Universitetin e EvropĂ«s Viadrina nĂ« Frankfurt, Gjermani. Ajo i ka filluar studimet e saj nĂ« historinĂ« e artit nĂ« BolonjĂ«, Itali, tĂ« cilat i ka vazhduar me arsimim praktik nĂ« komunikimin audiovizual. Korhonen Ă«shtĂ« anĂ«tare aktive e disa organizatave finlandeze pĂ«r profesionistĂ«t, studentĂ«t dhe entuziastĂ«t e rinj tĂ« filmit.

Gara e Dokumentarit Ndërkombëtar

Adriatik Kelmendi

Adriatik Kelmendi

Ă‹shtĂ« Redaktor nĂ« Televizionin KombĂ«tar tĂ« KosovĂ«s KTV – Kohavision, ku e udhĂ«heq njĂ« ndĂ«r emisionet e debatit politik mĂ« me influencĂ« nĂ« KosovĂ«, tĂ« quajtur “Rubikon”.
Adriatiku Ă«shtĂ« edhe ligjĂ«rues nĂ« Fakultetin e Komunikimit Masiv nĂ« kuadĂ«r tĂ« Universitetit AAB Riinvest. MĂ« parĂ«, ai e kishte mbajtur pozitĂ«n e njĂ«jtĂ« nĂ« Fakultetin e GazetarisĂ« “Faik Konica” nĂ« PrishtinĂ«. GjatĂ« viteve 1998-2004 ai ishte redaktor lajmesh nĂ« gazetĂ«n “Koha Ditore”, gazetĂ«n mĂ« tĂ« lexuar nĂ« KosovĂ« – ku vazhdon tĂ« shkruajĂ« kolumne javore. Prej 1999-2009, kohĂ« pas kohe punoi si korrespodent/reporter pĂ«r American Radio Works – njĂ«si e dokumentarĂ«ve nĂ« Radion Publike tĂ« Minesotas dhe nĂ« Radion Publike KombĂ«tare. Ai raportonte nĂ« mĂ«nyrĂ« ekstensive nga Nju-Jorku, OKB-ja, Uashingtoni, Viena, etj. gjatĂ« negociatave pĂ«r statusin e KosovĂ«s.
Ai ka kryer magjistraturën në Media dhe Komunikim Masiv në Universitetin Goldsmiths në Londër, Mbretëri e Bashkuar.

AJ SCHNACK

AJ SCHNACK

Regjisor dhe shkrimtar qĂ« jeton nĂ« Los Anxhelos, filmat e tij tĂ« parĂ« e pĂ«rfshijnĂ« dokumentarin e pĂ«rbashkĂ«t “Konventa” (2009), “Kurt Cobain pĂ«r djalin” (2006) dhe “Gjigant” (RrĂ«fimi mbi dy John) (2002). Ka qenĂ« i nominuar pĂ«r Çmimin Shpirti i Pavarur dhe pranuesi i parĂ« i Çmimit Vizioni Kinematik nĂ« AFI Silverdocs. Momentalisht, Ă«shtĂ« duke punuar nĂ« post-produksionin e filmit pĂ«r qytetin e Bransonit nĂ« BjeshkĂ«t Ozark, Misuri. Schnack Ă«shtĂ« themelues dhe bashkĂ«-kryesues i ShpĂ«rblimit Syri Kinematik pĂ«r Filmat Dokumentar, si dhe autor e montazher i bllogut filmik dokumentar “Gjitha gjĂ«rat e mrekullueshme”.
DOUG BLOCK

DOUG BLOCK

Krijues filmik i Nju-Jorkut, vepra e të cilit përfshin disa nga dokumentarët më të shpërblyer të metrazhit të gjatë, gjatë dy dekadave të fundit.
Filmi i tij “Rruga Birch nr.51” Ă«shtĂ« shpallur njĂ« nga 10 Filmat mĂ« tĂ« MirĂ« tĂ« Vitit nga New York Times, Chicago Sun-Times dhe Ebert & Roeper Show. Filmi gjithashtu Ă«shtĂ« zgjedhur ndĂ«r dokumentarĂ«t e jashtĂ«zakonshĂ«m tĂ« vitit prej Bordit KombĂ«tar tĂ« Shqyrtimit, ShoqĂ«risĂ« sĂ« KritikĂ«ve tĂ« Bostonit dhe RevistĂ«s Rolling Stone.
Si producent dhe kameraman ka punuar nĂ« filmat vijues: “Jeta nĂ« liqenin e argjendtĂ«” (Çmimi i madh i jurisĂ« nĂ« Sundance, Peabody, Prix Italia), “Gruaja e Jupiterit” (Çmimi i VeçantĂ« i JurisĂ«, Emmy), “Kandidati perfekt, dashuria dhe Diana” (Çmimi i Shpirtit tĂ« Pavarur), “Instinkti atĂ«ror” (Filmi mĂ« i mirĂ« i metrazhit tĂ« gjatĂ« – Festivali i Filmave pĂ«r HomoseksualĂ« dhe Lezbike nĂ« Nju-Jork) dhe “Ecje nĂ« det: Danny Williams dhe Fabrika Warhol” (çmimet pĂ«r dokumentarin mĂ« tĂ« mirĂ« nĂ« festivalet e filmit nĂ« Berlin dhe Tribeca).
Doug Ă«shtĂ« themeluesi dhe bashkĂ«-udhĂ«heqĂ«si i forumit “Fjala D”, forumit i popullarizuar ndĂ«rkombĂ«tar interneti pĂ«r profesionistĂ«t e dokumentarit.

PAMELA COHN

PAMELA COHN

Producente dhe gazetare e pavarur e arteve, si dhe programere filmike qĂ« jeton nĂ« Nju-Jork. Ajo ka punuar si producente e dokumentarĂ«ve dhe kameramane digjitale qĂ« nga viti 2003 dhe gjithashtu shkruan mbi punimin e filmave nĂ« bllogun e saj “Ende nĂ« lĂ«vizje”, ku bĂ«n intervista me regjisorĂ«, producentĂ« dhe programerĂ«, si dhe raporton rreth skenĂ«s lokale e ndĂ«rkombĂ«tare tĂ« festivaleve.
Ajo është redaktore kontribuuese për mediat e reja dhe distribuimin në internet në bllogun e Renew Media të Institutit të Filmit Tribeca, si dhe shumë publikime dhe faqe të internetit në faqet si Filmmaker Magazine, DOX Magazine, Çekiçi në gozhdë, Asociacioni Ndërkombëtar i Dokumentarit, Spout, The Reeler dhe BOMB.
Në vitin 1993, ka diplomuar në poezi, histori amerikane dhe gjuhë e letërsi italiane në Kolegjin Sarah Lawrence në Nju-Jork.
SONJA HENRICI

SONJA HENRICI

Ă‹shtĂ« lindur e shkolluar nĂ« Gjermani. Ka diplomuar nĂ« Universitetin e Saseksit. KarrierĂ«n e saj e filloi nĂ« Festivalin NdĂ«rkombĂ«tar tĂ« Edinburgut (1999-2003) para se t’i bashkĂ«ngjitet SDI-sĂ«, kur u themelua nĂ« vitin 2004. Prej atĂ«herĂ«, ajo e ka qenĂ« producente dhe menaxhere e skemĂ«s sĂ« shpĂ«rblyer vjetore tĂ« dokumentarit tĂ« shkurtĂ«r “Ngushtimi i hendekut (7x10’)” dhe e SDI-sĂ« me sukses gjithnjĂ« nĂ« rritje. Ajo gjithashtu shkruan pĂ«r filma artistikĂ« (“Kthimi”, 2009 me regji tĂ« Chathie Boyd) dhe momentalisht Ă«shtĂ« producente e dy dokumentarĂ«ve tĂ« metrazhit tĂ« gjatĂ«: “E ardhmja nĂ« shitje” nga Maja Borg, me financim nga Skocia dhe Suedia; dhe “FrymĂ«marrja” nga bashkĂ«regjisoret Morag McKinnon & Emma Davie. Ajo Ă«shtĂ« bashkĂ«drejtore e SDI Productions Ltd., platforma e produksionit e institutit, qĂ« Ă«shtĂ« qendĂ«r ndĂ«rkombĂ«tarisht e njohur e hulumtimit nĂ« Kolegjin e Artit tĂ« Edinburgut, e specializuar nĂ« trajnime pĂ«r dokumentarĂ«, prodhim dhe distribuim.

Gara e Filmit të Shkurtë

ANDAMION MURATAJ

ANDAMION MURATAJ

I lindur nĂ« vitin 1970, Andamion Murataj e kreu magjistraturĂ«n me rezultate tĂ« shkĂ«lqyera nĂ« DegĂ«n e Filmit the Medias Elektronike tĂ« Universitetit Amerikan nĂ« Uashington nĂ« vitin 2003. QĂ« prej pĂ«rfundimit tĂ« studimeve Andamioni Ă«shtĂ« vendosur nĂ« Manhattan tĂ« Nju-Jorkut, ku e ka themeluar dhe e drejton kompaninĂ« e medias dhe filmit “Light Media New York”.
SĂ« fundmi, Andamioni Ă«shtĂ« duke punuar si bashkĂ«skenarist, dhe producent me regjisorin Joshua Marston nĂ« filmin e metrazhit tĂ« gjatĂ«, njĂ« bashkĂ«prodhim i kompanisĂ« se tij “Lissus MEDIA” me kompanitĂ« e suksesshme botĂ«rore “Fandango Portobello” (EvropĂ«) dhe “Journeyman Pictures” (SHBA).
ELISABETH SJAASTAD

ELISABETH SJAASTAD

E lindur nĂ« vitin 1977 nĂ« Oslo, Norvegji, studimet e regjisĂ« i kreu nĂ« AkademinĂ« e Filmit dhe AkademinĂ« Qendrore tĂ« DramĂ«s nĂ« Pekin (1998-2000). GjatĂ« studimeve, ajo ishte regjisore dhe bashkĂ«producente e njĂ« shfaqjeje teatrore tĂ« Bertolt Brecht nĂ« Pekin – “Gruaja e mirĂ« e Setzuan-it”.
NĂ« vitin 2002, ajo ishte regjisore dhe producente e dokumentarit tĂ« metrazhit tĂ« gjatĂ« “Yjet shkĂ«lqyes, e kuqja e ndryshkur” (KinĂ«), tĂ« nominuar pĂ«r çmimin Amanda (çmim kombĂ«tar i filmit nĂ« Norvegji) dhe tĂ« ftuar nĂ« festivale anembanĂ« botĂ«s, pĂ«rfshirĂ« kĂ«tu Festivalin Dokumentar “Full Frame”, SHBA dhe Festivalin NdĂ«rkombĂ«tar tĂ« Filmit “Pusan”, Kore. PĂ«rmes kompanisĂ« sĂ« saj tĂ« produksionit “Screen Stories”, ajo gjithashtu ka prodhuar filmat nga Republika Jugafrikane (edhe si regjisore), Peruja dhe Emiratet e Bashkuara Arabe. Elisabeth ka shĂ«rbyer si NĂ«nkryetare Asociacionit tĂ« Krijuesve FilmikĂ« tĂ« NorvegjisĂ« nga vitit 2005-2010, kurse momentalisht Ă«shtĂ« Drejtore Ekzekutive e FederatĂ«s sĂ« RegjisorĂ«ve EvropianĂ« tĂ« Filmit (FERA) me seli nĂ« Bruksel, BelgjikĂ«. Ajo Ă«shtĂ« gjithashtu duke e krijuar njĂ« seri televizive dokudramĂ« dhe Ă«shtĂ« producente e filmave dokumentarĂ« nga Zimbabveja dhe Iraku, si bashkĂ«pronare e kompanisĂ« sĂ« produksionit “RegjisorĂ«t duke punuar”.
KHAVN DE LA CRUZ

KHAVN DE LA CRUZ

I konsideruar si babai i krijimtarisĂ« filmike digjitale filipinase, Khavn De La Cruz ka prodhuar njĂ«zet e pesĂ« filma tĂ« metrazhit tĂ« gjatĂ« dhe mĂ« shumĂ« se njĂ«qind filma tĂ« shkurtĂ«r, shumica e tĂ« cilĂ«ve janĂ« stolisur me çmime, janĂ« nderuar me retrospektiva dhe janĂ« prezantuar nĂ« festivale ndĂ«rkombĂ«tare tĂ« filmit. Ai ka shĂ«rbyer si anĂ«tar jurie nĂ« festivalet e filmit nĂ« Clermont-Ferrand (FrancĂ«), KopenhagĂ« (DanimarkĂ«), Jeonju (Kore), Jihlava (RepublikĂ« Çeke) dhe Berlinale (Gjermani). Ai Ă«shtĂ« kryetar i kompanisĂ« sĂ« pavarur filmike “Filmat pa film” (Filmless Films) dhe drejtor i festivalit MovFest – festivali i parĂ« i filmit digjital nĂ« Filipine.Khavn Ă«shtĂ« shpĂ«rblyer pĂ«r poezinĂ« dhe prozĂ«n e tij nĂ« ShpĂ«rblimet Memoriale “Don Carlos Palanca”, ku gjithashtu ka shĂ«rbyer si anĂ«tar jurie. Ai Ă«shtĂ« zgjedhur dy herĂ« AnĂ«tar Senior i Shkrimit nĂ« PunĂ«torinĂ« KombĂ«tare tĂ« ShkrimtarĂ«ve tĂ« Filipineve. Khavn Ă«shtĂ« shpĂ«rblyer me ShpĂ«rblimin e Dekanit pĂ«r LetĂ«rsi nga universiteti i tij Ataneo de Manila, ku edhe ka ligjĂ«ruar.Khavn ka qenĂ« pronar dhe e ka menaxhuar Oracafe-nĂ«, njĂ« vendtakimi i shkrimtarĂ«ve, muzikantĂ«ve, krijuesve filmikĂ« dhe artistĂ«ve tĂ« tjerĂ« filipinas nĂ« fund tĂ« viteve tĂ« nĂ«ntĂ«dhjeta.

Gara Kombëtare

GENTIAN KOÇI

GENTIAN KOÇI

Gentian Koçi ka diplomuar nĂ« regji filmi dhe televizioni nĂ« AkademinĂ« e Filmit dhe Multimedias “Marubi”. Ka realizuar disa filma tĂ« shkurtĂ«r, tĂ« cilĂ«t kanĂ« marrĂ« pjesĂ« nĂ« kompeticione zyrtare nĂ« shumĂ« festivale kombĂ«tare edhe ndĂ«rkombĂ«tare, ku edhe Ă«shtĂ« shpĂ«rblyer me disa çmime. Ka punuar pĂ«r 8 vjet nĂ« TV Klan, ku ka realizuar disa dokumentarĂ«. PĂ«r njĂ« periudhĂ« kohe Ă«shtĂ« marrĂ« me video art. Aktualisht po e realizon njĂ« film dokumentar, si dhe po punon nĂ« njĂ« skenar pĂ«r film tĂ« metrazhit tĂ« gjatĂ«.
HANS CHRISTIAN LEITICH

HANS CHRISTIAN LEITICH

I lindur nĂ« vitin 1964, jeton nĂ« VjenĂ« dje studion historinĂ« e artit e arkitekturĂ«s. Shkruan artikuj nĂ« publikime tĂ« ndryshme qĂ« nga mesi i viteve tĂ« tetĂ«dhjeta. Ă‹shtĂ« redaktor i kulturĂ«s nĂ« DerStandard.at qĂ« nga mileniumi dhe punon pĂ«r festivalet austriakĂ« tĂ« filmit – Viennale, Diagonale, Crossing Europe – nĂ« pozita tĂ« ndryshme: programim, shkrim, pyetje e pĂ«rgjigje dhe FIPRESCI jurist nĂ« Viennale’04.
YLL QITAKU

YLL QITAKU

I lindur nĂ« vitin 1979, ka diplomuar nĂ« regji filmike nĂ« AkademinĂ« e Arteve tĂ« Universitetit tĂ« PrishtinĂ«s. Filmi i tij “TĂ« rri apo tĂ« shkoj?” (2001) e ka fituar çmimin Filmi mĂ« i mirĂ« nĂ« edicionin e parĂ« tĂ« DokuFestit nĂ« Prizren. Ai gjithashtu ka punuar filmat “Tatita” (2005), “LĂ«viz me mua” (2007), “Muri i kaltĂ«r, dera e kuqe” (2009) dhe “PĂ«rtej rrugĂ«s” (2009).

Green Docs

JAUME GIL

JAUME GIL

I lindur në vitin 1969 në Barcelonë, ka filluar karrierën e tij profesionale në Film dhe Show Biznes në vitin 1989 pasi që kishte studiuar kinema dhe televizion në IDEP Barcelona.
Nga viti 1989 e deri në 1993, punonte në prodhimin e disa filmave dokumentarë. Në vitin 1994, ai u bë koordinator i shfaqjeve në hotelet Sol Melia në Almeria dhe Baleares.
Në vitin 1998, filloi të punonte si producent në edicionin e pestë të Festivalit Ndërkombëtar të Filmit mbi Mjedisin (FICMA), duke u angazhuar në të njëjtën kohë në disa filma si producent. Në vitin 2002, ai u angazhua ta drejtojë edicionin e shtatë të Mostra Lambda (Festivalin Ndërkombëtar të Filmit Homoseksual të Barcelonës), kurse prej vitit 2005 është angazhuar ta drejtojë edicionin e dymbëdhjetë të Festivalit Ndërkombëtar të Filmit mbi Mjedisin. Në ndërkohë, ai punon në skenarë për televizion dhe kinema.
NAËL MARANDIN

NAËL MARANDIN

Ă‹shtĂ« lindur nĂ« vitin 1981. Si adoleshent, ai ka punuar si aktor (“ShkrepĂ«set”, “Qyteti, princi i tĂ« cilit Ă«shtĂ« fĂ«mijĂ«...”). Ai distancohet nga pĂ«rvojat e tij tĂ« para pĂ«r t’i pĂ«rfunduar mĂ« vonĂ« studimet e tij nĂ« Sciences-Po. MĂ« pastaj ai vazhdoi tĂ« studiojĂ« dhe punojĂ« jashtĂ« vendit. NĂ« mesin e pĂ«rvojave tĂ« tij tĂ« tjera, ai e kalon njĂ« vit nĂ« KinĂ« dhe Tibet. Kur kthehet e punon njĂ« film tĂ« shkurtĂ«r tĂ« quajtur “Trupi i huaj” (pĂ«rzgjedhje nĂ« 25 festivale, pĂ«rfshirĂ« Clermont-Ferrand, Los-Anxhelos dhe 4 çmime), si dhe dokumentarin “Pa lagje” (Festival Silhouette et les Bobines Sociales). NĂ« vitin 2010 kthehet nĂ« Tibet pĂ«r ta punuar dokumentarin e tij tĂ« dytĂ«, njĂ« film qĂ« flet pĂ«r marrĂ«dhĂ«niet nĂ« mes Tibetit e KinĂ«s pĂ«rmes njĂ« legjende qĂ« i pĂ«rket sa KinĂ«s sa Tibetit. NĂ« shtator, ai do ta xhirojĂ« filmin e tij tĂ« dytĂ« artistik, kurse momentalisht Ă«shtĂ« duke punuar me kompaninĂ« Les Films Sauvages nĂ« zhvillimin e projektit tĂ« ardhshĂ«m “Na mbetet nata”.
RUBEN KHACHATRYAN

RUBEN KHACHATRYAN

Ă‹shtĂ« lindur nĂ« vitin 1977 nĂ« Armeni. Ka studiuar artin, muzikĂ«n dhe regjinĂ« filmike nĂ« Universitetin e Jerevanit dhe nĂ« Universitetin e Artit e Dizajnit nĂ« Halle, Gjermani. QĂ« nga viti 1998 punon si regjisor i filmave dokumentarĂ«, producent dhe fotograf. DokumentarĂ«t e tij “Hipodromi” (1998), “Monologu” (2003) dhe “Lutu pĂ«r ne” (2005) janĂ« shfaqur nĂ« shumĂ« festivale ndĂ«rkombĂ«tare. GjatĂ« viteve, Ruben Khahatryan e ka zhvilluar njĂ« interesim tĂ« veçantĂ« nĂ« çështjet e mjedisit dhe krijimin e filmave mbi natyrĂ«n e egĂ«r. NĂ« vitin 2001, sĂ« bashku me krijues filmikĂ« tĂ« tjerĂ«, ambientalistĂ« dhe gazetarĂ«, ai e themeloi “Fondacionin pĂ«r Mbrojtjen e NatyrĂ«s dhe Resurseve Kulturore” (FPWC). QĂ« nga ajo kohĂ«, ai Ă«shtĂ« Drejtor Ekzekutiv i tĂ« gjitha projekteve tĂ« implementuara nga FPWC-ja.
Në vitin 2007, FPWC e nisi Festivalin Ndërkombëtar Mjedisor SunChild (www.festival.sunchild.org). Kjo ngjarje mbahet çdo dy vite dhe është i vetmi festival mjedisor në regjionin e Kaukazit.

Çmimi për të Drejtat e Njeriut

Ramadan Klisurica

Ramadan Klisurica

Ka lindur në Prizren, Kosovë. Ai ka diplomuar në Shkencat Politike në Universitetin e Prishtinës. Ai ka përvoje relevante në fushën e të drejtave të njeriut dhe çështjeve legale posaçërisht në vetë-qeverisje. Disa vjet tani është aktivist i organizatës joqeveritare KDI një nga organizata më aktive në Kosovë.
Ai pĂ«r momentin Ă«shtĂ« i involvuar nĂ« projektin e monitorimit tĂ« asamblesĂ« komunale tĂ« Prizrenit. Ai ka marrĂ« pjesĂ« nĂ« disa seminare mbi demokracinĂ« dhe tĂ« drejtat e njeriut nĂ« “Universitetin Veror pĂ«r Demokraci” (KĂ«shilli Europian, Strazburg), Zhvillimi i programeve pĂ«r parti politike (NDI, KosovĂ«).

KATERINA BARTOŠOVÁ

KATERINA BARTOŠOVÁ

Kateřina Bartošová Ă«shtĂ« lindur nĂ« vitin 1980 nĂ« PragĂ«, RepublikĂ« Çeke. NĂ« vitin 2005, ka diplomuar nĂ« degĂ«n e AntropologjisĂ« nĂ« Fakultetin e Humanitetit, Universiteti Charles nĂ« PragĂ«. NĂ« vitin 2007, ka kryer magjistraturĂ«n nĂ« AntropologjinĂ« ShoqĂ«rore dhe Kulturore nĂ« Fakultetin e FilozofisĂ« dhe Arteve, Universiteti i BohemisĂ« PerĂ«ndimore nĂ« Pilsen, RepublikĂ« Çeke.
Ka bashkĂ«punuar me Festivalin NdĂ«rkombĂ«tarĂ« tĂ« Filmit pĂ«r tĂ« Drejtat e Njeriut – NjĂ« BotĂ« qĂ« nga viti 2008, ku momentalisht punon si programere e festivalit. NjĂ« BotĂ« Ă«shtĂ« njĂ« ndĂ«r festivalet kryesore nĂ« EvropĂ« qĂ« ka tĂ« bĂ«jĂ« me tĂ« drejtat e njeriut dhe Ă«shtĂ« njĂ« ndĂ«r anĂ«tarĂ«t themelues tĂ« Rrjetit tĂ« Filmit mbi tĂ« Drejtat e Njeriut.
Që nga viti 2005, ajo ka bashkëpunuar me Festivalin Ndërkombëtar të Filmit në Karlovy Vary, momentalisht e angazhuar në Departamentin e Sponzorimit dhe Marrëdhënieve me Mysafirë. Në të kaluarën ajo ka qenë anëtare e ekipeve organizative të disa festivaleve të tjera në Republikën Çeke, si p.sh. Festivali i Filmit të Shkurtër në Pragë (2005), Festivali i Filmit të Freskët (Festival Ndërkombëtar i Filmit i filmave studentorë, të parë apo të dytë, në vitin 2008) dhe Festivali Ndërkombëtar i Filmit Dokumentar në Jihlava (2009).
KUMJANA NOVAKOVA

KUMJANA NOVAKOVA

Fillimisht nga Maqedonia, Kumjana Novakova është një nga themelueset, momentalisht drejtore kreative dhe selektore, e Festivalit të Filmit të të Drejtave të Njeriut Pravo Ljudski në Sarajevë, Bosnje e Hercegovinë.
Interesimet e saj shtrihen që nga fusha akademike e etnisë, nacionalizmit dhe veçanërisht e formimit/transformimit të identitetit nacional e post-nacional; e deri te artet dhe dokumentari kreativ që prek temat shoqërore në veçanti.