Filmi me i mire kombetar
Vellau Jem
Regjia: Burim Baftiu

Mirenjohja e pare per filmin me te mire kombetar
Ilririana
Regjia : Ernest Meholli

Mirenjohja e dyte per filmin me te mire Kombetar
Darka
Regjia : Blerta Zeqiri

Filmi I shkurte me I mire
Six Dollar Fifty Man  , Zel;anda e Re
Regjia: Louis Sutherland dhe Mark Albiston

Mirenjohja e pare per filmin e shkurte me te mire
Focal Point  , Iran/ Malezi
Regjia : Alireza Khatemi dhe Ali Seifouri

Mirenjohja e dyte speciale per filmin e shkurte
Cunami
Regjia: Shaqir Veseli

Dokumentari me i mire ballkanik
The world According to Ion B   / Rumani
Regjia : Alexander Nanau

Dokumentari I gjate me I mire
La Bocca del Lupo
Regjia: Pietro Marcello/Itali

Dokumentari i shkurte me I mire
Albert’s Winter
Andreas Koefod / Danimarke

Mirenjohja e pare speciale per dokumentar te shkurte
The Shutdown
Adam Stafford/ Angli

Mirenjohja e dyte speciale per dokumentar te shkurte
The darkness of the day  
Jay Rosenblatt  / SHBA

Green Doc
Garbage Dreams
Regjia: Mai Iskander/ SHBA/Egjipt

Cmimi per te drejtat e njeriut
The Enemies of the People
Rob Lemkin dhe Thet Sambath / Angli

Mirenjohje speciale per film per te ndrejtat e njeriut
Tobacco Girl
Biljana Garvanlieva/ Maqedoni


Cmimi Dokukids

Benigni
Pinja Partanen, Jasmiini Ottelin dhe Elli Vuorinen /Finlande          

Sorra Prize
“Greetings From Kosovo”
Suada Jahirovic 

Best Newcomer Award
“1717 Kilometers of Summer 2009”
Jurij Meden, Slovenia, Croatia, Bosnia Herzegovina, Serbia, Montenegro, Kosovo
And    “ Tobacco Girl”
Biljana Garvanlieva- Macedonia

Cmimi I audiences
Married to Camera
Doga Kilicoglu – Turqi