N

Ella

Hanne Larsen, Norvegji

Vanni Mouse

Tamiliam Subas, Norvegji

Qirak

Jeton Troni, Norvegji, Kosovë

P

Chemia
CHEMO

Pawel Lozinski, Poloni

Szesc tygodni
Six Weeks

Marcin Janos Krawczyk, Poloni

Przyzeczona
Little Bride

Leslaw Dobrucki, Poloni

Hanoi-Warszawa
Hanoi-Warsaw

Katarzyna Klimkiewicz, Poloni

R

Hranice
Borders

Gyorgy Kristof, Republika Çeke

The World According to Ion B.

Alexander Nanau, Rumani

S

Stara škola kapitalizma
Shkolla e vjetër e kapitalizmit

Želimir Žilnik, Serbi

Evropa preko plota
Evropa fqinje

Želimir Žilnik , Serbi

Dugo putovanje kroz istoriju, historiju i povijest
The Long Road through Balkan History

Ĺ˝eljko Mirković, Serbi, Belgjikë

The Cove

Louie Psihoyos, SHBA

Camp Victory, Afghanistan

Carol Dysinger, SHBA

War Don Don

Rebecca Richman Cohen, SHBA

Restrepo

Sebastian Junger, Tim Hetherington, SHBA

The Darkness of Day

Jay Rosenblatt, SHBA

October Country
Shteti i tetorit

Michael Palmieri, Donal Mosher, SHBA

The Kids Grow Up
Fëmijët rriten

Doug Block, SHBA

The Most Dangerous Man in America: Daniel Ellsberg and the Pentagon Papers
Njeriu më i rrezikshëm në Amerikë: Daniel Ellsberg dhe Letrat e Pentagonit

Judith Ehrlich, Rick Goldsmith, SHBA

Garbage Dreams

Mai Iskander, SHBA, Egjipt

Budrus

Julia Bacha, SHBA, Palestinë, Izrael

Cunami

Shaqir Veseli, Shqipëri

Fëmijëria peng
Childhood held hostage

Donika Mustafaj, Shqipëri

The Edge of Dreaming
Tehu i ëndërrimit

Amy Hardie, Skoci

Osadné

Marko Ĺ kop, Sllovaki/Republika Çeke

Trdnjava Evropa
Kështjella Evropë

Želimir Žilnik, Slloveni

1717 Kilometrov Poletja 2009
1717 Kilometers of Summer 2009

Jurij Meden, Slloveni, Kroaci, Bosnje-Hercegovinë, Serbi, Mali i Zi, Kosovë

Socarrat

David Moreno, Spanjë

La Autoridad
The Authority

Xavi Sala, Spanjë

Händelse vid bank
Incident by a Bank

Ruben Ă–stlund, Suedi