• Master Class with Christian Frei

  01 August, 16.00

  photo

  Regjisori i njohur Zviceran do tĂ« jap njĂ« master-class tĂ« shkurtĂ«r filmbĂ«rĂ«sve ambicioz dhe studentĂ«ve tĂ« filmit nga Kosova dhe rajoni. NĂ« ambientet e mrekullueshme tĂ« Hamamit tĂ« Gazi Mehmed Pashes nĂ« Prizren master-classi do tĂ« jetĂ« i shoqĂ«ruar me inserte nga filmat e mĂ«hershem tĂ« Frei, War Photographer dhe Giant Budha’s si dhe me projeksionin e filmit tij tĂ« fundit Space Tourists.Numri i limituar i participanteve.

  Vendi: Hammami i  Gazi Mehmed Pashes

 • Prezenca e aktorit – Punëtori nga Marcell Ivanyi

  2 - 3 Gusht, 10.00 - 16.00

  photo

  Punëtori dy-ditore, ku pjesëmarrësit do të mund të mësojnë për montazhin brenda një kuadri dhe se si mund ta mbajë tensionin aktori në një kuadër të gjatë.Pjesëmarrësit: Studentë të zgjedhur të filmit nga Kosova, Shqipëria e Maqedonia.

  Vendi: Hammami i  Gazi Mehmed Pashes

 • Panel diskusion: “Duke dokumentar të vërtetën: Kinemaja mbi minoritetet, të margjinalizuarit dhe imigrantët”

  02 Gusht, 17.00

  photo

  Panel diskusioni nĂ« nder tĂ« Zelimir Zilnik, njĂ«rit ndĂ«r protagonistĂ«t kryesor tĂ« sĂ« ashtuquajturĂ«s “Vala e ZezĂ«” e kinemasĂ« Jugosllave dhe preokupimit konstant tĂ« tij me njerĂ«z nga margjina.Panelistet: Jurij Meden, Sezgin Boynik dhe Zelimir Zilnik.Hapur per te gjithĂ«

  Vendi: Hammami i  Gazi Mehmed Pashes

 • Liberalizimi i vizave – Debat

  04 Gusht, 11.00

  PĂ«rmes kĂ«tij debati, organizatorĂ«t synojnĂ« ta trajtojnĂ« njĂ«rĂ«n nga çështjet themelore tĂ« raportit mes KosovĂ«s dhe BE-sĂ«; t’i sfidojnĂ« paragjykimet, klishetĂ« dhe retorikĂ«n politike, qĂ« ndikojnĂ« nĂ« dinamikĂ«n e kĂ«tij procesi.
  Hapur per te gjithe
  PĂ«rkrahur nga: Fondacioni Fondacioni i KosovĂ«s pĂ«r ShoqĂ«ri Civile – KCSF

  Vendi: Ndërtesa e Komunës së Prizrenit

 • Debate: Film Festivals & Environmental Issues

  04 Gusht, 15.00

  photo

  Festivalet e filmit dhe çeshtjet mjedisore – Debat
  Tre drejtorë të festivaleve të filmit që merret me temat mjedisore do të flasin mbi përvojën e tyre të gjatë në fushën e mbrojtjes së ambientit dhe organizimin e festivaleve të filmit.
  PanelistĂ«: Jaume Gill I Lopard – SpanjĂ«, Ruben Khachatryan – Armeni dhe Gaetano Capizzi – Itali.
  Moderator: Guri Skodra
  Hapur për të gjithë

  Vendi: Hammami i  Gazi Mehmed Pashes

 • BDC 2010 punetori - moduli Prizren

  05 - 06 Gusht, 12.00

  photo


  Punëtoria BDC 2010 synon të tërheqë projekte dokumentare të Ballkanit me potencial ndërkombëtar dhe këndvështrim ndërmedial. Përmes kësaj punëtorie, projektet e krijojnë një strategji për distribuim dhe financim alternativ, si dhe prezantohen para financierëve dhe partnerëve potencialë.
  15 participant me projektet e tyre moren pjese ne sesionin e parë te punëtorisë në fillim te korrikut, në Sofje të Bullgarisë. Sesioni dyditor përmbyllës mbahet në DokuFest 2010.
  Një master-class me regjisorin Finlandez Visa-Koiso Kanttila do të shoqëroje punëtorinë.
  Vetëm për participantët e BDC punëtorisë dhe numrit të limituar të vëzhguesve.

  Vendi: Hammami i  Gazi Mehmed Pashes