17 Maj 2011

Sofa Surfers në Dokufest 2011

Për të shënuar përvjetorin e dhjetë të festivalit, Dokufest sjell bendin nga Austria me famë botërore, Sofa Surfers,  të performojë në Dokufest, më datën 24 korrik.

 Sofa Surfers janë një bend alternativ të cilët u krijuan në vitin 1996 në Vienë nga  instrumentalistët Wolfgang Frisch, Michael Holzgruber, Markus Kienzl, and Wolfgang Schögl. Filmbërësi Timo Novotny dhe vokalisti Mani Obeya iu bashkuan Sofa Surfers në vitin 2005. Bendi është i njohur për eksperimentimin e tyre me zhanre të ndryshme të muzikës. Ata bëjnë muzike mix nga rock, muzikë elektronike, trip-hop, dub dhe acid jazz. Ata poashtu kompozojnë muzikë për film dhe teatër.

Vlen tĂ« theksohet pĂ«rfshirja e tyre nĂ« filmin dokumentar ‘Life in loops’, me regji tĂ« anĂ«tarit tĂ« Sofa Surfers, Timo Novotny. Sofa Surfers vijnĂ« nĂ« Dokufest me njĂ« performancĂ« 7 orĂ«she tĂ« kombinimit tĂ« muzikĂ«s live, filmit dhe efekteve vizuele. NdĂ«rsa mĂ« datĂ«n 25 korrik filmi ‘Life in loops’ do tĂ« shfaqet nĂ« Dokufest, e pĂ«rcjellur nga Q&A me regjisorin Timo Novotny.

 
kthehu te lista