Welcome Europa

Welcome Europa

Mirë se erdhe Evropë

Bruno Ulmer, France, 2006Beta SP, Colour, 90'

Sa imigrantë të rinj ilegal bredhin rrugëve të qyteteve të mëdha evropiane, në kërkim të një pune, të një përkëdheljeje fati ose në kërkim të një kontakti të duhur? “Mirë se erdhe Evropë” paraqet të rinj kurdë, marokenë, rumunë që provojnë t’ia dalin në Paris, Amsterdam dhe qytete të tjera. Pa leje banimi dhe të privuar nga ndihmat – përveç ndonjë dushi të rastësishëm dhe shujte të nxehtë – këta djem janë pa ndihmën e askujt. Këta nuk janë aventurista, por burra që kanë braktisur vendet e tyre për arsye politike ose të cilët varfëria i ka shtyrë t’i braktisin familjet dhe t’i mbajnë nga kurbeti.

Screening:
31 July, Kino në Kala, 20:30

Category:
Europe Next Door

Director: Bruno Ulmer
Producer: Bruno Ulmer
Cinematographer: Denis Gravouil
Editor: Florent Mangeot
Sound: Frédéric Bouvier

Director's Biography

Starting out as a practicing physician and a visual artist, prior to becoming a critically acclaimed documentary filmmaker, he worked for Danone’s Cultural and Humanitarian Sponsorship Program and a French communication agency. Bruno is currently co-writing a feature length fiction “Fratres with Jean-PolFargeau”. He is also developing a documentary about the Maras gangs in Salvador and Los Angeles and another film about Cuban cinema during the Castro Revolution.

Festivals and Awards:

Sundance Film Festival 2007, USA. Visions du Reel 2007, Switzerland. IDFA 2006, Holland. DokuFest 2006, Kosovo.

Contact

SON ET LUMIERE
3bis rue Garnier, 92200 NEUILLY-SUR-SEINE
distribution@sonetlumiere.fr


back to list